Почетна » МАСАКР У „БАТАКЛАНУ“ Три сата се криле у подруму: Слушале смо три сата како људи гину

МАСАКР У „БАТАКЛАНУ“ Три сата се криле у подруму: Слушале смо три сата како људи гину

од admin
0 коментар

Две жене из Шкотске преживеле су у петак напад терориста на театар Батаклан у Паризу, тако што су се криле на тавану те зграде, преносе британски медији

Две жене из Шкотске преживеле су у петак напад терориста на театар Батаклан у Паризу, тако што су се криле на тавану те зграде, преносе британски медији.

Маријеша Пејн (33) и Кристина Тудхоуп (35) допутовале су у Париз како би прославиле Кристинин рођендан, те су отишле на концерт бенда “Eagles of death metal”, који је у петзак увече наступа у “Батаклану”.

Оне су биле одмах до бине, када су у једном тренутку чуле пуцњаву. Пејн је објаснила да се у једном тренутку уплашила да никада неће видети своје двоје деце.
“Не могу да верујем да смо изашле живе одатле. Док смо се криле, била је пауза између хитаца око 20 минута, али се чула огромна вриска”, рекла је Пејн за “Дејли рекорд”, а преноси “Гардијен”.

Она је додала да је, причајући са сведоцима тог напада, чула да су нападачи убадали људе и мучили их.

Говорећи за “Скај њуз”, Тудхоуп је рекла да је првобитно помислила да је реч о петардама, а онда је видела метке како падају на бину.

“Када се чуо други пуцањ, већина људи се сагла, али сам рекла да бежимо, само да побегнемо одатле. У свеопштој конфузији, да смо отишле на лево, вероватно бисмо одмах истрчале на улицу и биле прве особе које би побегле. Међутим, збуниле смо се и побегле смо десно, и завршиле у просторији из које нисмо могле да изађемо”, рекла је Тудхоуп.

“Виделе смо да нема излаза из подрума, а неколико секунди касније, врата од просторије су се отворила и мислиле смо да су то нападачи и да ћемо да погинемо. Срећом, то су биле две особе које су присуствовале концерту. Забарикадирали смо се у подруму, изгасиле светло и били смо тамо заробљени три сата, слушајући шта се дешава у театру”, истакла је Кристина.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар