Почетна » Медији: У цркви Ружици у Рожајама застрашујуће фреске

Медији: У цркви Ружици у Рожајама застрашујуће фреске

од Други Пишу
0 коментар

У православној цркви Ружици у Рожајама, у Црној Гори, која је 2021. комплетно реновирана, оцртане су фреске на којима су приказани људи у бошњачким и турским ношњама, како учествују у паљењу цркве и с ножевима стоје изнад колевке у којој се налази беба, пренели су данас подгорички медији који су и објавили фотографије спорних фресака.

Бивши главни имам одбора Исламске заједнице у Пљевљима Самир Кадрибашић потврдио је да је у питању иконопис у цркви у Рожајама на којем су приказани муслимани из времена Османлија који убијају дете у колевци, управо испред ове цркве.

 

Свештеник Српске православне цркве Слободан Радојевић који врши службу у овом храму, казао је раније да је та црква била у јако лошем стању и да је било потребно, готово, изнова све радити.

Радојевић је и раније био у жижи јавности након што је сам исклесао фигуру ратног злочинца из Другог светског рата Драже Михаиловића, пишу црногорски медији.

Црква Ружица, посвећена рођењу светог Јована Крститеља, једина је црква у Рожајама. Медији наводе да су у њеној обнови учествовали и муслимани.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар