Почетна » Меркел: Ако пропадне евро, пропаде и Европа!

Меркел: Ако пропадне евро, пропаде и Европа!

од admin
0 коментар

Ако пропадне евро, пропада и Европа, изјавила је данас немачка канцеларка Ангела Меркел, и истовремено позвала на компромис јер је Грчка суочена са озбиљном кризом након колапса преговора са кредиторима

БЕРЛИН, 29. јуна (Тањуг) – Ако пропадне евро, пропада и Европа, изјавила је данас немачка канцеларка Ангела Меркел, и истовремено позвала на компромис јер је Грчка суочена са озбиљном кризом након колапса преговора са кредиторима о решавању проблема грчког дуга.
„Ако је изгубљена способност за проналажење компромиса, онда је Европа изгубљена. Ако пропадне евро, пропада и Европа“, изјавила је Меркелова на обележавању 70-годишњице од оснивања њене странке Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), а преноси агенција Франс прес.
„Европа мора бити у стању да пронађе компромис, али исто тако мора остати при својим принципима“, изјавила је Меркелова, и додала да су петогодишњи напори у борби против кризе ојачали Европу.

НЕМАЧКИ ЛЕВИЧАРИ: МЕРКЕЛ ЈЕ КРИВА ЗА ГРЧКУ КРИЗУ
Председавајући немачке опопзиционе партије Левица Катја Кипинг пребацила је канцелару Ангели Меркел сву одговорност за драматику грчке кризе и апеловала на владу у Берлину да се данас, а и са са кризног самита у среду пошаље предлог који би за Грке био прихватљив.

„Надам се да јој (Меркеловој) јасно да се овде ради о будућности евра и пре свега о будућности демократије и Европе.Надам се да се она неће даље крити иза министра финансија Волфганга Шојблеа, него да се на кризном самиту у среду заложи да се изнађе један предлог, који би за грчку страну био прихватљив“, рекла је данас Кипинг за немачку телевизију АРД.

Кипинг је упозорила да би, уколико би Грчка напустила евро-зону, то била пропаст политике Ангеле Меркел.

Тада би Меркел као канцелар отишла у историјске књиге…., оценила је Кипинг и додала да би то могуће био и почетак краја евра зоне.

Поводом заоштрења грчке кризе Меркелова је за данас сазвала кризни самит са представницима свих партија заступљених у Бундестагу.

Из редова њених демохришћана и њихових коалиционих партнера социјалдемократа стигле су жестоке критике на рачун грчке владе и упозорења да та влада води своју земљу у хаос због одлуке да се Грци на референдуму изјасне о предлозима кредитора за реформе које би Грчка морала предузети како би добила виталну помоћ.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five × five =