Почетна » МЕРКЕЛОВА ОДЛУЧНА Британци, нема назад!

МЕРКЕЛОВА ОДЛУЧНА Британци, нема назад!

од admin
0 коментар

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да не види могућност да Велика Британија не испуни одлуку о напуштању Европске уније.

– Не видим начин да се то измени – рекла је Меркел после самита ЕУ у Бриселу у уторак увече и истакала да није време за „пусте жеље“.

Разговоре са британским премијером Дејвидом Камероном описала је као „озбиљне, али пријатељске“.

Меркелова је нагласила да није време ни за жаљење, нити љутњу и да Европа мора да се суочи са ситуацијом.

– Желим веома јасно да кажем да нема повратка натраг – одговорила је Меркел упитана за могућност да Британија „повуче“ Брегзит.

И ЕУ против повратка Британаца

Британија нема „месеце да размишља“ о следећим корацима после Брегзита, каже председник Европске комисије Жан-Клод Јункер.

– Имам донекле разумевања за чињеницу да британски премијер Дејвид Камерон жели мало времена да би промислио – рекао је Јункер и указао да ЕУ жели да члан 50 Лисабонског споразума буде активиран што је пре могуће, пренео је АФП.

– То мора да се убрза. Немамо на располагању месеце за размишљање, морамо да делујемо – казао је он.

И председник Европског савета Доналд Туск каже да лидери ЕУ схватају да, пре предузимања наредних корака, ситуација у Британији после одлуке на референдуму о изласку из ЕУ мора да се смири.

– Лидери схватају да је потребно неко време да се слегне прашина – рекао је Туск у уторак увече у Бриселу после самита ЕУ.

 

(vesti)

Можда ти се свиди

Оставите коментар