Почетна » Мило тражио бомбардовање?

Мило тражио бомбардовање?

од admin
0 коментар

У Црној Гори се захуктала кампања за и против чланства те земље у НАТО. Клинтон у филму Би-Би-Сија о улози Ђукановића у нападу на Мурино

ПОДГОРИЦА – Црногорци су у „рововима“ у кампањи за и против чланства у НАТО. Тек што је комуникациони тим Савета за чланство у Алијансу саопштио да ће ученици друтог разреда средње школе „Бећо Башић“ из Мурина, Владимир Фатић и Ђорђе Мијовић, у Литванији представљати Црну Гору на међународном такмичењу Алијансе, одговорили су жустро противници.

Они упиру прстом на премијера Мила Ђукановића, оптужујући га да је пре 16 година тражио бомбардовање Црне Горе, па и варошице Мурино у којој је погинуло четворо људи. Оптужбе се базирају на филму Би-Би-Сија „Пад Милошевића“.

– Изјава бившег председника САД Била Клинтона дата у филму у ком се говори о агресији на СРЈ 1999. године још једном је потврдила нечасну улогу Мила Ђукановића у тим судбоносним данима. Бил Клинтон тврди да је Мурино бомбардовано на захтев тадашњег и садашњег премијера Црне Горе и председника ДПС Мила Ђукановића. По речима Клинтона, требало је казнити „промилошевићеве“ средине – наводи се у изјави председника никшићке НВО „Биљарда“ Велимира Ераковића.

У то време Ђукановић је био члан Врховног савета одбране СРЈ, који је у децембру 1998. једногласно донео одлуку да се држава брани свим средствима. Међутим, у првим данима бомбардовања Ђукановић је отпутовао у штаб НАТО и ставио се на располагање агресорима, каже Ераковић.

Он сматра да је то акт велеиздаје, као и да се, посредством наводних истраживања јавног мњења, манипулише подршком учлањења Црне Горе у НАТО. У том смислу посебно апострофира Милову изјаву да је подршка чланству за мање од месец дана порасла чак пет процената и износи 47 одсто.

„Новости“ су се обратиле кабинету премијера за коментар, али до закључења овог издања, одговор није стигао.

ЕЛИТА ЗА НАТО

– Афера „Депеша“ у Црној Гори показала је да је НАТО пут којим желе да иду политичке елите, а не грађанство. Она је показала да врхушка из власти ради против националних интереса зарад сопственог самоодржања – каже Огњен Јововић, председник Скупштине Покрета за неутралности.

В. КАДИЋ     Новости

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five + 16 =