Почетна » Мистерија која је Аустралију подигла на ноге: Шта се догодило с породицом Тромп?

Мистерија која је Аустралију подигла на ноге: Шта се догодило с породицом Тромп?

од admin
0 коментар

Аустралијски медији посљедњих недељу дана заокупљени су невероватном причом о нестанку петочлане породице Тромп која је 29. августа отишла на путовање након кога су два члана породице завршила на психијатријском лечењу, а три на испитивању у полицији. Ником није јасно шта се заправо догодило.

Медији Тромпове описују као нормалну и вредну породицу која је имала своју фарму у предграђу Мелбоурна, пише Би-Би-Си. Све је изгледало нормално и идеално до тог 29. августа када је глава породице Марк (52) наредио супрузи Џејкоби (53) и деци Ријани (29), Мичелу (25) и Ели (22) да се спреме на једно велико породично путовање које се на крају претворило у бег. И даље се не зна од чега и од кога.

Прво правило породичног излета је гласило – нема мобилних. Сви су послушали ту наредбу осим сина Мичела који је успео да прошверцује телефон. Међутим, већ након 30 километара, отац га је ‘провалио’ и наредио му да баци телефон кроз прозор.

Полиција је после открила да су Тромпови код куће оставили не само телефоне, већ све документе и кредитне картице. Медији су касније објавили да је најмање један члан породице био уверен да целу породицу неко прогони и да жели да их убије. Син Мичел сигурно није био тај. Он је први одустао од ‘бега’, искрцао се западно од Сиднеја, чак 800 километара од куће.

 

Четворка се на то није обазирала и наставила је пут према туристичком одредишту пећинама Јенолан. Ту је уједно био крај пута за Ријану и Елу које су одлучиле да напусте родитеље. Како би побегле од њих, украли су аутомобил и дошле до града Гоулбурн где су и пријавиле нестанак својих родитеља. У том тренутку прича је дошла и до аустралијских медија. Никоме није јасно како се наизглед нормална породица у једном тренутку раздвојила на тако чудан начин и потпуно изгубила и због чега су сво време возили кроз велике градове кад су били уверени да неко жели да их убије.

Након што су пријавили нестанак својих родитеља, Ријана и Ела су се, из непознатих разлога, одлучиле да се раздвоје. Ела је рекла да иде кући да нахрани коње и она је постала први Тромп који је заправо постао свестан ситуације. Код куће је дочекала полиција, а дан после у Мелбурн се вратио и Мичел који је стигао возом.

Мичел и Ела су пронађени у релативно добром стању, за разлику од њихове сестре Ријане. Она се шверцовала у једном камиону, а возач ју је открио тек након сат времена вожње. Кад јој је пришао, човек се шокирао. Није знала ко је, како се зове, била је потпуно изгубљена. Убрзо је и хоспитализована у болници у Гоулбурну. Полиција јој је опростила крађу возила, али њена сестра није била те среће.

Мистерија деце је релативно решена, а шта је било с родитељима? Они су из неког разлога окренули аутомобил и кренули назад према Мелбурну. Међутим, у среду, неких 600 километара од града Вонгарата, пар је одлучио да се раздвоји. Џејкоба је изашла из аутомобила и поново кренула према северу. Пронађена је следећи дан 350 километара северније како бауља путем у тешком психичком стању. И она је одведена хитно у болницу, а после је пребачена у Гоулбурн како би била заједно са својом кћерком Ријаном. Обе су завршиле на одељењу за психичке болеснике.

Посљедњи члан породице, тата Марк, остао је у Вонгаратју. Замало је својим пежоом прегазио двоје тинејџера и након тога је побегао. Занимљиво, тога дана у граду је забележено низ провала, али полиција не може да потврди да су оне повезане с Марком.

За то време, Мичел и Ела су одлучили да се обрате јавности из свог дома у предграђу Мелбурна. Кажу да их је параноично понашање родитеља потпуно збунило.

– Никада нисам видео да се неко тако понаша. Немам појма шта се догодило. Само желим да ми пронађете оца. Он није опасан човек, он је брижни отац којег неизмерно волим – рекао је Мичел у дирљивом обраћању јавности.

Rijana Tromp

Ријана Тромп

Последњи чин ове необичне приче догодио се у суботу навече, шест дана од почетка необичног путовања. Тата Марк Тромп је пронађен како седи поред пута испред аеродрома у Вонгаратију. Полиција га је одмах испитала, а на разговорима је био присутан и психијатар. Док су га возили аутомобилом, фоторепортерима је показао средњи прст.

Марк Тромп је након тога објавио саопштење у којем се извинио за своје понашање.

– Последњи дани били су невероватно тешки за моју породицу. Ускоро ћемо опет бити заједно и, надам се, вратити се нормалном животу. Желим да изразим захвалност полицији и медицинским службама који су пазили на нас. Чланови породице се опорављају од психичких проблема и ускоро ћемо сви бити добро – рекао је Марк.

Шта се заправо догодило, Тромп није одговорио. Полиција је потврдила да породица није била у опасности и да им нико није претио.

– Радим у полицији 30 година, али овако нешто никад нисам видио. Страшно бизарно… – чудио се један полицајац испред куће Тромпових.

Поручник Марк Најт, иначе пријатељ породице, рекао је да нико од пет чланова Тромпових никада није имао менталних проблема. Нема ни доказа да су се дрогирали, нису били у дуговима, нити су имали икакве везе с верским фанатицима.

– Нешто се догодило, негде су пукли…

Мичел и Ела су рекли да је немогуће објаснити шта им се догодило.

– Никада у животу нисам ово доживео. Једноставно, не знам шта бих рекао, како бих објаснио целу причу. Били су престрављени, бојали су се за своје животе и само су одлучили да побегну – рекао је Мичел.

– Можда су пукли под притиском, не знам… Дан по дан бриге су се накупљале и одједном је све експлодирало.

Полиција проверава и хемикалије које су користили на фарми и које су можда утицале на њихово здравље. Неки спомињу и психолошки синдром ‘фолие а деуx’ или ‘лудило у двоје’. Ради се о ретком поремећају код којег се догађа пренос абнормалног понашања с једне особе на другу. Те особе су обично у блиској емоционалној вези.

Шта се догодило с Тромповима, вероватно никад нећемо сазнати. Полиција је одустала од свих оптужби за пљачке и крађе аутомобила и пустила породицу да проблеме реши између себе.

Јутарњ.хр/Блиц , М. Б

Можда ти се свиди

Оставите коментар