Почетна » Мојковчанин дао отказ у Општини јер није радио ништа

Мојковчанин дао отказ у Општини јер није радио ништа

од Други Пишу
0 коментар

„Разлог раскида уговора је јер се надлежни за мој сектор, ђе сам добио распоред, нијесу удостојили за мјесец дана наћи ми радни задатак“

Мојковчанин Илија Влаовић дао је отказ у Општини Мојковац јер ништа није радио и јер сматра да његово радно мјесто није потребно.

Влаовић, који је по струци професор географије, засновао је радни однос у Општини Мојковац 9. децембра 2022. године, а захтјев за раскид уговора о раду поднио 18. јануара ове године.

Влаовић је потврдио за Побједу да овај несвакидашњи и неуобичајен потез није шала, те да је заиста дао отказ јер му послодавац није давао радне задатке. Он је био запослен на радном мјесту савјетника, али каже да не зна за шта и чији савјетник.

У захтјеву за раскид уговора упућен предсједнику Општине Мојковац Веску Делићу , у који је Побједа имала увид, Влаовић наводи да је склопио уговор са Општином преко јавних радова које расписује Завод Црне Горе као стручно оспособљавање на шест мјесеци.

„Разлог раскида уговора је јер се надлежни за мој сектор, ђе сам добио распоред, нијесу удостојили за мјесец дана наћи ми радни задатак. Осјећао сам се бескорисно и сувишно. Ако сам добио прилику да се усавршавам , сматрам да би то требало и да се спроведе у дјело, а не да своје радно вријеме проводим сједећи без никаквих радних обавеза“, казао је Влаовић.

Каже да се обраћао надлежној за његов сектор у више наврата и тражио радно задужење, али да га није добио „вјероватно зато што послодавац нема шта да му да да ради“.

„Самим тим сматрам да ово моје радно мјесто није потребно и зашто бих ја онда узимао плату коју не заслужујем. Сматрам да би било хуманије да се тај новац уплати дјеци у Дому у Бијелој или социјално угроженим породицама“, каже Влаовић.

Он апелује на људе у Општини Мојковац да „не слиједе претходну власт уз подсјећање да су се сви борили против корупције“.

„У Општини Мојковац има велики број непотребних радних мјеста и због таквих који воле да сједе и ниша не раде а да примају плату ми се налазимо ту ђе јесмо. Такође сматрам да је моја држава Црна Гора и поштујем њена обиљежја, а ово што раде наши представници превазилази све границе. О свему овоме обавијестићу надлежне органе Црне Горе да се позабаве провјером радних мјеста у Општини Мојковац као и медије. Још једном наводим да сам дао отказ јер нијесам ништа радио и сматрам да ово радно мјесто није потребно“, закључио је Влаовић у захтјеву за раскид уговора.

АЛООНЛИНЕ.МЕ/А.Б.

Можда ти се свиди

Оставите коментар