Почетна » Муж бранио жени да се тушира, смела да користи само два листића тоалет папир

Муж бранио жени да се тушира, смела да користи само два листића тоалет папир

од Други Пишу
0 коментар

Туширање јој је било допуштено само једном недељно, смела је да користи врло мало тоалет папира, а у умиваонику је требало да чува воду коју је користила за прање лица. То су само неке од апсурдних ситуација које је проживела једна жена из Болоње под притиском свога супруга који је надзирао све трошкове њиховог домаћинства, пише Ла Стампа.

Штедња је за њега била права опсесија. Али, када се есктремна штедња наметне супрузи или неком другом члану породице, она се може претворити у кривично дело злостављања. О томе је одлучио Врховни суд који је потврдио казну насилном супругу јер је своју жену присилио на вишегодишњу “штедњу у домаћинству”, преноси Нови лист.

Према речима судија, мушкарац с пребивалиштем у Болоњи који је изузетно шкрт угњетавао је супругу, опсесивно је контролишући. Судије су такође истакле да породица није била у финансијским тешкоћама, будући да су оба супружника имала посао и плату. Упркос томе, муж је својој супрузи наметнуо начин живота који подразумева жртвовање и ограничења, чак и кад је реч о свакодневном вођењу домаћинства.

Током куповине, на пример, жена није смела да купи брендиране производе, већ само оне “на акцији, што је важило за кућне потрепштине и за одећу”. Строга правила такође су се односила на “породични живот и интимну негу”. Наиме, жена је признала да је смела да користи “само два листића тоалетног папира, а у умиваонику је требало да спреми воду коју је користила за прање лица ради поновне употребе, док се туширати смела само једном недељно”. Осим тога, муж је наредио да за јело сме да користи само кашичицу или виљушку и један тањир по оброку.

Супруг јој је такође пребацивао да стално крши правила и називао је расипницом. Према речима судија, успоставио је у кући “атмосферу угњетавања”. У пресуди су судије Врховног суда објасниле да су његова “понашања пропраћена посебно болним методама контроле, толико да је жена била присиљена да баца рачуне из продавнице, сакрива купљену робу, купљене намирнице оставља код својих родитеља, као и да замоли своје пријатеље да супругу кажу да су јој поклонили нешто што је у ствари купила”.

Каква је била ситуација у кући најбоље описује следећа епизода: једном је приликом жена бацила коришћени кухињски папир у канту за смеће, али муж га је извадио и рекао да је папир још увек употребљив и да се чак може поделити на десет комадића и користити, пише Ил Мессаггеро.

Женине пријатељице и њен отац сведочили су на суду и рекли да је насмејана и здрава жена током суживота с мужем постала изолована и да је изгубила самосталност и почела да пати од психичких проблема.

Нови лист/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар