Почетна » НА КОЛЕНИМА Отац са синчићем усред крвавог сукоба полиције и миграната у Македонији ВИДЕО

НА КОЛЕНИМА Отац са синчићем усред крвавог сукоба полиције и миграната у Македонији ВИДЕО

од admin
0 коментар

У крвавом сукобу миграната и македонских снага безбедности на граници са Грчком код Ђевђелије повређено је петоро миграната, а драма и даље траје. Усред хаоса, камере фоторепортера забележиле су и личну драму једног имигранта који се с малолетним синчићем у једном тренутку нашао између две ватре – очајних избеглица с једне и до зуба наоружаних Македонаца с друге стране.

Са само једном кесом у једној и сином у другој руци, овај имигрант покушао је да прође поред кордона, али су га зауставили штитови македонских органа реда.

Мушкарац покушава да прође, али не успева, након чега му други мигранти помажу да се усправи

Плач дечака и оца сликовитије него било који извештај одсликава драму која се одвија на граници с Грчком.

Мигранту су након неуспелог покушаја проласка поред македонског кордона у помоћ притекла три мушкарца који су покушали да уразуме полицајце.

Затим су помогли земљаку да устане и удаљи се на безбедну локацију.

Асошијетед прес је, позивајући се на саопштење грчке полиције, јавио да је најмање осам особа повређено током јуриша избеглица на полицајце који обезбедјују границу.

Једно дете је повређено шрапнелом од шок бомбе, које је полиција, како се наводи, испаљивала директно у гомилу.

 

 

Извештачи са лица места јављају да се мигранти сада налазе на грчкој територији, а грчки полицајци, како пише Телеграф, не предузимају ништа, већ само посматрају ситуацију.

У жестоким сукобима миграната и полиције данас је повређено најмање осам особа, од тога пет избеглица

Део миграната кампује у шаторима поред граничне линије. С времена на време они гласно протествују и траже да буду пуштени у Македонију.

У знак протеста неки од миграната су лежали на прузи која води од Грчке ка Македонији због чега је у прекиду железнички саобраћај измедју две земље.

Влада у Скопољу је на гараницу јуче послала оклопна возила

Путници који возом крећу ка Солуну и Атини, грчка жељезница преузима на станици у Ђевђелији и аутобусима превози до првог насељеног места у Грчкој.

Док буде трајало кризно стање неће саобраћати ни возови који од Ђевђелије превозе мигранте до Табановаца.

Министарство спољних послова Србије саопштило је данас, с обзиром на проблем појачаног таласа миграната, да не препоручује српским држављанима коришћење граничног – железничког прелаза Ђевђелија/Идомени, где се тренутно налази више хиљада избеглица са Блиског истока.

 

Телефони за српске држављане

За актуелне информације и евентуалну помоћ српски држављани могу да се обрате амбасади Србије у Скопљу и генералном конзулату Србије у Солуну.
У саопштењу Министаства су наведени и телефони амбасаде у Србије у Скопљу: +3892/3129-298,+3892/3131-299,+3892/3128-422,+ 3892/3129-305, као и генералног конзулата у Солуну:+ 302310/244-265, + 302310/244-266, + 302310/244-267.

 

(Blic, Foto: Tanjug / D. Vojinović)

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 − six =