Почетна ОсталоСвет НАЈВЕЋА СВЕТСКА МИСТЕРИЈА ТРАЈЕ ТАЧНО ГОДИНУ ДАНА Где је малезијски авион?!

НАЈВЕЋА СВЕТСКА МИСТЕРИЈА ТРАЈЕ ТАЧНО ГОДИНУ ДАНА Где је малезијски авион?!

од admin
0 коментар

Малезијски авион са 239 путника и чланова посаде нестао је пре тачно годину дана, а још није утврђено ста се са њим десило, нити где се налази. Породице несталих и даље чекају одговоре шта је са њиховим најмилијима.

Авион компаније „Малезија ерлајнс“ који је летео од Куала Лумпура до Пекинга, изгубио се са радара 8. марта 2014. године, а потрага за остацима авиона траје од првог дана. Међународни тим који претражује кључне територије чији је представник Аустралија, наговестила је да би интензитет трагања за летелицом и несталих могао бити умањен. Малезијски министар саобраћаја Лиов Тионг Лаи неколико дана касније је изјавио да ће три земље које предводе потрагу за несталима (Аустралија, Малезија и Кина) морати да преиспитају расположиве податке и осмисле нови план, уколико опсежна потрага не буде дала резултате до краја маја.
Породице путника лета „МХ370“, на другој страни, не слажу се са оваквим одлукама већ упорно траже одговоре на питања где су њигови најмилији. Супруга путника Пола Викса, Даница, ни годину дана после овог чудног догађаја не може да настави свој живот.

 

 

СЛИКА С ВЕНЧАЊА Даница и Пол Викс

Даница се сваког јутра буди и прелистава портале у нади да ће наћи било шта што ће објаснити шта се десило њеном мужу и осталим путницима тог дана. Ипак, сваки дан је сачека једно велико ништа. Онда спусти телефон и узме бурму, коју јој је муж тог дана дао на аеродрому у Перту у Аустралији, само у случају да му се нешто деси на путу.

За калифорнијски лист У-Т Сан Дијего каже да би је престанак потраге уништио, јер јој бродови који претражују воде на око 1.600 километара удаљености од обала Аустралије пружају наду да ће Пол бити пронађен.
– Увак кажем да је пола моје душе био у том авиону са Полом. То би заиста био крај за мене – каже Даница.

Објашњава да јој је најтеже од свега што деци не може да каже истину о томе шта се десило са њиховим оцем.
– Како бисте ви реаговали да вам дете од четири године вришти у лице тражећи да му вратите оца? Многи би рекли: „Што деци не кажеш истину?“, али ја не знам која је истина и волела бих када би ми је неко рекао. Прошло је 12 месеци откад је авион нестао и откад не знам ништа о Полу, мом најбољем пријатељу, сродној души, супругу и дивном оцу моје деце – навела је Даница за аустралијске медије.
За недостатак информација криви „Малезија ерлајнс“ који, како тврди, или крију детаље нестанка или не знају шта се десило.
– Они који би по дужности требало да дају одговоре не кажу ништа, већ нас третирају као сметњу. Изгледа да се надају да ћемо на крају одустати. А шта то оставља нашој деци? Одрастаће у незнању – каже Даница.

Неутешна жена додаје да се и поред свега труди да сав бес, тугу и очај остави за своју собу, највише због деце.
– Дајем све од себе да им утабам тај пут чекања нечега, ичега што ће вратити Пола кући. Тада ћемо моћи да урадимо оно што је најбоље за њега, и што је најбитније моћи ћу да кажем деци истину – закључила је Даница.
Нестали авион: Мистерије и теорије завере
Нестанак авиона на лету МХ370 је произвео невероватан број теорија завера, од натприродне интервенције, до тога да га је отео Путин.

У недостатку конкретних одговора појавили су се теоретичари завере са сопственим објашњењима, ма колико она била невероватна.

1. Портал из друге димензије се отворио и усисао авион
– Уколико никада не пронађемо олупину авиона, то значи да је нека нова, мистериозна и моћна сила на делу на нашој планети, која може да убере авионе из ваздуха без остављања било каквог, макар и најмањег трага.
2. Путин је наредио отмицу авиона
– Есперт ЦНН Џозеф Вајс тврдио је да је авион отет по наређњу Путина, а затим тајно приземљен у Казахстану. Он је изјавио да су отмичари подесили навигацију авиона да пошаље податке да је отишао у потпуно другом правцу, а да је он заправо слетео на космодор Бајконур, који су у Казахстану изнајмили Руси.
3. Хакери су преусмерили авион, а САД срушиле
– Председник авио компаније „Протенс Ерлајнз“ изјавио је да су авион отели хакери, а затим га преусмерили на америчку војну базу на оству Дијего Гарсија. Затим су га, како је навео председник ове компаније амерички војници срушили јер се приближавао бази. Као доказ нуди сведочења људи са Малдива, који су на дан нестанка видели велики авион како прениско лети ка Дијегу Гарсији.
4. Илуминати су то урадили
Једна од идеја указује на вртлоге енергије који се налазе на одређеним тачкама планете, а које Илуминати „и/или древни ванземаљци“ користе како би контролисали енергетску мрежу. Теоретичари завере су изашли у јавност да укажу на окултисте и бројне озлоглашене мрачне фигуре које су могле да помогну да се обори авион.
5. Авион је спреман за нуклеарни терористички напад којим ће отпочети трећи светски рат
– Хал Турнер, бивши ФБИ оперативац тврди да је нестали авион украден, а да ће ускоро бити искоришћен за нуклеарни терористички напад којим ће почети Трећи светски рат. Украдени боинг 777 је, према његовим предвиђањима, на сигурном.

Трагедија у бројкама

1 годину траје порага за остацима авиона и несталим путницима
2 сата по полетању контрола ваздушног промета изгубила је контакт с авионом
4 брода су претражују хиљаде миља морског дна Индијског океана помоћу сонарних сонди
12 чланова посаде било је у авиону
14 различитих нација седело је на путничким местима
26 земаља укључено је у потрагу за несталим авионом
90 милиона долара потрошено је на тражење авиона
97 милиона долара је изгубила авиокомпанија „Малезија Ерлајнс“ на тржишту
239 људи је нестало
22.000 квадратних километара дна океана претражено је досад

 

(informer)

Можда ти се свиди

Оставите коментар