Почетна ОсталоСвет НОВИ СКАНДАЛ ПОСЛЕ СЛУЧАЈА „ЧОКОЛАДИЦА“: Словенци вратили бомбоњеру Хрватима

НОВИ СКАНДАЛ ПОСЛЕ СЛУЧАЈА „ЧОКОЛАДИЦА“: Словенци вратили бомбоњеру Хрватима

од admin
0 коментар

Хрватска Амбасада у Словенији послала је словеначким сарадницима, кабинету премијера Мире Церара и председника Борута Пахора бомбоњере као поклон који је оцењен као „незамислива провокација“

Хрватска Амбасада у Словенији послала је својим словеначким сарадницима, запосленим у Министарству спољних послова, кабинету премијера Мире Церара и председника Борута Пахора бомбоњере као новогодишњи поклон који је оцењен као „незамислива провокација“.

Словеначки политичари нису били баш срећни, пише „dnevnik.si“. и додаје да је тај чин оцењен незамисливом провокацијом.

На Крашевој бомбоњери је писало „Поздрав из Хрватске“, а на кутији је слика дела мапе Хрватске, а када се поклопац подигне, види се остатак мапе на којој је граница између Словеније и Хрватске уцртана на средини Пиранског залива.

Пошто граница између две државе још није утврђена, Министарство спољних послова вратило је бомбоњеру Амбасади Хрватске и то у кесици с натписом „I feel Slovenia“.

Словеначке дипломате нису хтеле да коментиришу случај да не би погоршали међусуседске односе, али неки се питају, како пише „dnevnik.si“, како ће хрватску провокацију, док се чека одлука Арбитражног суда, проценити остале чланице Европске уније.

ФоНет/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар