Почетна » Око 200 припадника Националне гарде са инаугурације добило корону

Око 200 припадника Националне гарде са инаугурације добило корону

од admin
0 коментар

 

Церемонија инаугурације Бајдена, 46. председника САД, одржана је у среду под високим безбедносним мерама, а приближно 26.000 припадника Националне гарде било је задужено за обезбеђивање главног града.

Према вестима Волстрит џоурнала, у којима се позива на званичнике Министарства одбране, тестови најмање 200 припадника Националне гарде били су позитивни на ковид-19.

Званичници наводе да су припадници Националне гарде боравили у срединама које не допуштају физичку дистанцу и хигијену.

Нешто раније објављене су фотографије на којима се види како Национална гарда спава по ходницима Конгреса, што је наишло на реакције медија.

Бајден се извинио припадницима Националне гарде

Бајден се извинио припадницима америчке Националне гарде, након што су објављене фотографије на којима се види како спавају у гаражи.

Он је назвао команданта јединице након што су припадници Националне гарде, који су били на дужности у згради Конгреса, били приморани да спавају на паркиралишту. Упутио је извињење и питао које су њихове потребе, пренео је ББЦ.

Прва дама САД Џил Бајден посетила је неке од војника како би се лично захвалила Националној гарди.

„Желела сам данас да дођем овде да се свима вама лично захвалим што сте заштитили мене и моју породицу“, казала је Џил Бајден.

Фотографије Националне гарде, који су у град дошли због Бајденове инаугурације, док спавају у ходницима Конгреса привукле су пажњу националних и међународних медија.

 

Анадолија/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар