Почетна » „Организујте се, идите по кућама, морамо да урадимо све!“: Последњег дана кампање у Хрватској испливао снимак који је Пленковић желео да сакрије

„Организујте се, идите по кућама, морамо да урадимо све!“: Последњег дана кампање у Хрватској испливао снимак који је Пленковић желео да сакрије

од Други Пишу
0 коментар

Након што су објављени аудо снимци на којима хрватски премијер Андреј Пленковић вређа чланове Домовинског покрета и Моста, те напада медије и након што је „Национал“ објавио аудио запис у којем премијер говори о младим генерацијама које су због медија одгојене на погрешан начин, сад је објављен и четврти део снимака. Како се чује, Пленковић сада говори како сви чланови његове партије морају урадити све да победе на парламентарним изборима у среду, 17. априла.

Национал је сад објавио део снимка из, како пишу, полусатног монолога Пленковића у ком чланове Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) позива да људима по кућама носе гласачке листиће, те истиче да је огроман задатак на челницима темељних огранака и челницима подручних одбора ХДЗ-а у погледу привлачења људи да изађу, организације, бирачких одбора, контакта према тим људима.

„Организујете аутомобиле, комбије, било шта за старије људе ако треба. То раде сви ови наши из жупанијских организација. Ми смо сад оператива, до нас је каква ће бити излазност, ко ће гласати за нас, морамо се понашати као да по анкетама губимо са 20 разлике. Значи, наш приступ мора бити: губимо и морамо изаћи, да дођемо до најстаријег, доћи код њега кући и донети му изборне листиће“, део је говора премијера Хрватске и председника ХДЗ-а Андреја Пленковића који Национал објављује у свом новом броју.

 

Пленковић је пред окупљенима у свом полусатном монологу исцрпно говорио о томе шта мисли како ХДЗ треба да се понаша у задњим данима кампање.

„Наш приступ мора бити: губимо и морамо изаћи“
„Говорим најотвореније сад, ово је затворени састанак. Морате то схватити шта стварно мислимо. Да не би мислили да смо ми добри. Него ми кажемо, добри смо, сутра ће део наших бирача отићи њима. Разумете… Дакле, ова задња два, три дана, то сам јуче био у Дубровнику с једним лекаром. Ако ћемо се понашати као да губимо, онда ће резултати бити добри. По овоме што видимо, анкетно први пут сада, анкете које традиционално фаворизују левицу, нас смањују, њих дижу, то не могу учинити онако тупаво као што је то било задњи пут. Задњи пут је ова иста анкета проценила да ће Бернардић победити. Сећате се тога? Било је 25 разлике за нас“, рекао јеон, а преноси Национал.

Како наводи хрватски премијер, чланови ХДЗ-а морају учинити све да што више људи изађе на изборе.

„Велики је задатак на челницима темељних огранака и челницима подручних одбора у погледу привлачења људи да изађу, организације, бирачких одбора, контакта према тим људима. Има пар организација које су послушне као војска. Гори су од Торциде и Бад Блуе Боyса. Сутра… морамо доћи у ситуацију да се не може доћи на Цветни трг. Таква мора бити ситуација. Под број један. И друго, у среду све морамо учинити да победимо јер ако ми будемо близу резултата од задњи пут, онда је лако, онда ћемо решити“, рекао је Пленковић.

Председник Хрватске Зоран Милановић, који након избора претендује на позицију премијера, рекао је да Пленковићу сметају људи и медији који откривају његову корупцију и назвао његову владу „највише корумпираној“ у историји Хрватске.

Избори у Хрватској 2024. биће одржани у среду 17. априла. Анкете предвиђају да ће се највећа борба водити између Пленковићевог ХДЗ-а и опозиционе Социјалдемократске партије (СДП), чији је неформални кандидат за премијера Зоран Милановић.

Andrej Plenković Foto: NICOLAS MAETERLINCK / AFP / Profimedia

Индеx.хр/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар