Почетна » Осудили трогодишњака на доживотну робију

Осудили трогодишњака на доживотну робију

од admin
0 коментар

Дечак Ахмед Мансур осуђен је заједно са с још 115 других учесника протеста – присталица свргнутог египатског председника Мохамеда Морсија – оптужених за убиство троје људи и уништавање јавне и приватне имовине

Војни суд у Египту осудио је трогодишњег дечака на доживотну робију због наводног учествовања на протесту на којем су убијена тројица полицајаца. Да све буде још апсурдније, протест се догодио у јануару 2014. када је маленом Ахмеду било тек 16 месеци.

У овом крајње бизарном случају у питању је очигледна замена идентитета који је суд игнорисао приликом изрицања пресуде. Дечак Ахмед Мансур осуђен је заједно са с још 115 других учесника протеста – присталица свргнутог египатског председника Мохамеда Морсија оптужених за убиство троје људи и уништавање јавне и приватне имовине.

Када су недуго након протеста полицајци дошли да ухапсе Ахмеда, схватили су да је реч о маленом дечаку, па су уместо њега привели његовог оца Мансура. Он је у притвору провео четири месеца пре него што га је судија пустио на слободу.

Адвокати су у међувремену суду приложили Ахмедов родни лист уверени да ће тиме срушити оптужницу против њега.

– Снаге сигурности покренуле су истрагу 24 сата након што се инцидент догодио и именовали 116 оптуженика – казао је адвокат Махмуд Абу Каф за ЦНН.

Дечак је спавао на очевим рукама док је овај плачући преклињао пред камерама да му дете не одведу у затвор. Испоставило се да су власти тражиле дечка од 16 година, а не дете од 16 месеци.

Египатска војска сутрадан је објавила саопштење у коме је навела да је особа коју су тражили у ствари био младић од 16 година, а не малишан од 16 месеци, истог имена и презимена.

– Ако је истина да је дошло до замене идентитета, зашто су уопште ухапсили дечака? Зашто нису ухапсили онога кога су заиста тражили – упитао се адвокат оптужених..

 

Ahmed Mansour Qorany Sharara was only 16 months old when the alleged incident at a protest took place.

Posted by NBC12 on уторак 23. фебруар 2016.

 

Family members of a 3-year-old Egyptian boy who was sentenced to life in prison have received assurances from officials that neither the boy nor his father will be arrested.Ahmed Mansour Qorany Sharara was accused of various crimes committed during a protest in 2014 – when he was 16 months old.

Posted by Hala Gorani on уторак 23. фебруар 2016.

Бизар/еспресо

Можда ти се свиди

Оставите коментар