Почетна » ОТКРИЋЕ СРПСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА Мијалков организовао терористички напад у Куманову

ОТКРИЋЕ СРПСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА Мијалков организовао терористички напад у Куманову

од admin
0 коментар

Сашо Мијалков, шеф македонске контраобавештајне службе, који је под притиском у уторак поднео оставку, према сумњама српских безбедносних служби имао је активну улогу у организацији терористичког напада у Куманову.

– Мијалков већ деценију важи за најмоћнијег човека у Македонији који на вези држи најутицајније политичаре и криминалце из Албаније и региона. Циљ напада био је да се изазове међуетнички инцидент који би Владу Македоније заштитио од напада опозиције, која је за 17. мај спремала митинг и обарање власти. Ствари су, међутим, измакле контроли и планирани „међуетнички инцидент” се претворио у терористички напад – каже за „Блиц” извор упознат са сазнањима српских служби безбедности.
Мијалков се, према истим сумњама, доводи и у директну везу са организатором напада Мирсадом Ндрецајем, званим Командант Нато. Ндрецај је први испалио рафал у Куманову и усмртио полицајца.

Ндрецај је извучен из обруча и пребачен на Косово. Сумња се да је то урађено по налогу Мијалкова – каже наш извор.

Биографија Мијалкова је једна од најинтересантнијих у Македонији, у којој важи за једног од најбогатијих људи.

– Има развијен бизнис у Словачкој и Чешкој. Такође је под присмотром страних тајних служби, које увелико спремају доказе за његов сумњиво стечен капитал – каже наш извор.

Чест је гост и у Београду, где има блиску пријатељицу, на коју за два дана троши и до пет хиљада евра.

– Захваљујући везама, Мијалков у Србију улази без регистрације пролаза на граници – каже наш извор.

Како сазнајемо, криминалци који су упали у Куманово планирали су још три напада.

– После Гошинца и Куманова, мета терориста је било Прешево, и још два места. У Прешево је требало да упадну две групе од по 50 наоружаних терориста, док су друга два напада планирана у Црној Гори и нови у Македонији – каже наш извор.

Т. Марковић-Субота    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар