Почетна ОсталоСвет ПАД РУСКОГ АВИОНА Тело бебе које је нађено 30 километара од олупине отвара врата НОВОЈ ТЕОРИЈИ

ПАД РУСКОГ АВИОНА Тело бебе које је нађено 30 километара од олупине отвара врата НОВОЈ ТЕОРИЈИ

од admin
0 коментар

Британски истражитељи који раде на утврђивању узрока пада руског авиона у Египту верују да је бомба била подментута у пртљажник авиона пре него што је авион узлетео, преноси данас ББЦ.

Најмлађа жртва трагичне несреће руског путничког авиона који се срушио у Египту прошлог викенда могла би представљати кључ загонетног пада.

Наиме, тело 10-месечне Дарине Громове, чија је фотографија с аеродрома у Санкт Петербургу уочи поласка на летовање у Шарм ел-Шеуку постала симбол ове трагедије, пронађено је чак 30 километара од места пада авиона.

То упућује да је летелица највероватније експлодирала раније него што су то стручњаци до сада мислили.

Након овог открића истражитељи су проширили подручје потраге, што би могло довести до нових сазнања.
Отац малене девојчице био је 27-годишњи Алексеј Громов, син руског војног пилота и ИТ стручњак, а његова супруга била је на породиљском боловању. Њихова тела још нису пронађена.

Како је бака малене Дарине испричала руским медијима, инсистирали су да на путовање у египатско одмаралиште Шарм ел-Шеикповеду дете, „како би могла умочити ноге у море“ и нису је желели оставити.

Бртанска влада суспендовала летове, сумња се на бомбу у пртљагу

Остаци авиона који је пао на Синају
Британска влада је суспендовала све летове у и из египатског летовалишта Шарм Елшеик пре два дана.

Одлука је донета након што су дошли до закључка да је несрећа највероватније проузрокована терористичким актом.

Они су примили обавештајне податке о комуникацији између есктремиста на Синајском полуострву.

Извештач ББЦ Френк Гарднер изјавио је да, иако британски званичници нису одбацили могућност да је авион пао услед техничке грешке, они сматрају да је то мало вероватно.

Истражитељи у британској обавештајној служби сумњају да је неко ко је имао приступ пртљажном простору у авиону убацио експлозивну направу унутар авиона на врх пртљага пред само полетање авиона.

Обавештајци прислушкивали милитанте, сумњају да су причали о бомби у пртљагу

Руски стручњаци тврде да на телима жртава зракопловне несреће нема трагова експлозива, али руски стручњак за авијацију рекао је данас да истрага преиспитује и могућност скривеног предмета у авионукоји би могао проузрочити ту катастрофу.

И британски лист „Тајмс“ пише да на основу информација до којих су дошли прислушкивањем, амерички и британски обавештајци верују да је у авион унета бомба.

Лист „Телеграф“ пише да су британске власти приземљиле авионе у правцу египатског љетовалишта Шарм ел-Шеик након што су обавештајне службе пресреле податке према којима се спремао терористички напад у Египту.

„Дејли мејл“ пише да ће британски обавештајци испитати све раднике на пртљагу на аеродрому у Шарм ел-Шеику након открића о преписци.

Припадници службе МИ5 пресрели су „ћаскање“ екстремиста на Синајском полуострву из којег су закључили да је у авиону највероватније експлодирала бомба.

Тон и садржај порука убедио је аналитичаре да је бомбу унео у авион путник или неко од аеродромског особља, навео је лист.

Холандска авио-компанија КЛМ забранила је рано јутрос предају пртљага на лету од Каира до Амстердама, након што су Британија и САД саопштиле да је можда унета бомба која је оборила руски путнички авион у Египту. Путницима јутрос није дозвољена предаја пртљага, већ уношење само ручног пртљага, пренео је АФП.

Тањуг, Јутарњи.хр, Ј.Ћ.     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар