Почетна » Побегао од смрти, па добио 400.000 евра на лутрији! Ово је најсрећнији човек на свету!

Побегао од смрти, па добио 400.000 евра на лутрији! Ово је најсрећнији човек на свету!

од admin
0 коментар

– Не могу да верујем! Има дана кад нас обоје немамо ни пет евра да поделимо – шокиран је био срећни добитник

Избеглица из Сенегала, којег је спасла шпанска обалска стража кад је на малом, прекрцаном, дрвеном чамцу стигао из Марока, освојио је 400.000 евра на шпанској божићној лутрији.

Сенегалац Нгаме (35), један је од 1.600 добитника велике лутрије. Добитни листић купио је у приобалном градићу Рокетас де Мар у Алмерији, где живи са својом женом, која је такође као избеглица дошла из Марока, преноси Гардијан.

– Не могу да верујем! Има дана кад нас обоје немамо ни пет евра да поделимо – испричао је новинарима шокирани Нгаме.

Он и његова супруга стигли су на шпанско острво Тенерифе пре осам година. Спасла их је обалска стража, јер се мали дрвени чамац на којем су путовали нашао у проблемима, преноси Јутарњи лист.

Foto: AP/Tanjug

– На чамцу је било 65 људи. Јако сам захвалан Шпанцима и њиховој обалској стражи што су нас спасили из мора – рекао је Нгаме.

Откако су дошли у Шпанију, издржавају се повремено радећи као берачи воћа и поврћа или помажући у стакленицима. Нгаме је, међутим, недавно отпуштен и отада безуспешно тражи посао.

Шпанска божићна лутрија, од миља звана ”Дебела” (Ел Гордо), једна је од најиздашнијих на свету, а ове године била је вредна чак 2,2 милијарде евра.

За разлику од других великих лутрија које огромним износом награђују тек неколико срећних добитника, шпанска лутрија награђује неколико хиљада срећника. Та се лутрија одржава још од 1812. године, а није је омео ни шпански грађански рат који је беснео од 1936. до 1939.

Телеграф.рс/извор: Тањуг

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар