Почетна » „ПРИНЦЕЗО МАЛЕНА, ОПРОСТИ НАМ“ Фотографија која је УЗНЕМИРИЛА цео регион

„ПРИНЦЕЗО МАЛЕНА, ОПРОСТИ НАМ“ Фотографија која је УЗНЕМИРИЛА цео регион

од admin
0 коментар

Фотографија девојчице мигранта која спава на руксаку, на мокрој ливади, уморна од пешачења ка Граничном прелазу Изачић, а коју је начинила репортерка Н1 Снежана Митровић, обишла је регион.

– Не могу данима да се насмејем из срца. Никоме осим своме детету. Парализована ми душа и срце. Могу само да држим своје чедо у рукама и будем срећна што је жив и здрав. Он има топли дом. Топли кревет. Храну. Здравље. Играчке. Има наше чедо и пријатеље у обданишту. А ми имамо бескрајну срећу што имамо њега. И што смо у топлом дому. Што имамо кревет. Храну. Здравље… Усијане главе. Злотвори. Нељуди. Монструми. Нису дозволили да она вечерас спава у топлом дому, кревету, да једе топлу храну и да се игра са вршњацима. Имаш ти принцезо малена, више срца и храбрости од целог Света! Опрости нам… – написала је Лејла Краљевић, пише Н1.

 

– На фотографији је мала мигранткиња фотографисана негде у околини Бихаћа како спава на мокрој ливади, чекајући уместо принца неки хуманији свет да јој нађе смештај, да може да легне у топао кревет, да се угреје, да иде у школу.. Одмара од пређених хиљада километара на којима је одрасла, уз исто толико понижења уз пут. Пролазећи покрај градова у којима њене вршњакиње имају сву пажњу света. У градове их не пуштају… – написао је Александар Трифуновић.

Ово су само неки од коментара на фотографију која је обишла регион и потресла многе људе. Подсетимо, група миграната с породицама, међу којима је много деце, јуче су из прихватилишта Седра пешке кренули ка граничном прелазу Изачић, граници између Хрватске и БиХ.

Близу прелаза су пеноћили, а храну воду и топлу одећу донели су им мештани. Они су и данас близу граничног прелаза у нади да ће их хрватска полиција пустити да пређу у Европску унију и наставе пут ка западу.

Н1//Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар