Почетна » РАСТЕ БРОЈ МРТВИХ У РУСИЈИ: 71 особа умрла од тровања лосионом за купање

РАСТЕ БРОЈ МРТВИХ У РУСИЈИ: 71 особа умрла од тровања лосионом за купање

од admin
0 коментар

Број жртава у Иркутску, у Источном Сибиру, од конзумирања концентрата за купање који је садржао метанол, односно метил алкохол, порастао је данас на 71, саопштило је руско Министарство здравља

Број жртава у Иркутску, у Источном Сибиру, од конзумирања концентрата за купање који је садржао метанол, односно метил алкохол, порастао је данас на 71, саопштило је руско Министарство здравља.

Укупно 117 особа отровало се од суботе увече, а 71 је преминула, изјавила је портпаролка министарства Татјана Лебедова.

Тровање је уследило због конзумирања концентрата за купање „Глог“ који садржи високу концентрацију метил алкохола, метанола или антифриза, и могао је да се купи по веома ниској цени, за око 40 рубаља (77 динара).

Власти су увеле ванредно стање у читавој области и забраниле продају свих непрехрамбених производа који садрже алкохол.

Полиција је истовремено открила две илегалне мини фабрике за производњу алкохола и ухапсила седам особа за које се сумња да су учествовале у производњи и продаји концентрата за купање.

Због ниских примања, многи Руси, посебно у руралним срединама, не могу себи да приуште алкохолна пића и прибегавају разним средствима које садрже алкохол или сличне хемијске супстанце због чега постоји опасност од тровања.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар