Почетна » Црногорски полицајци тврде да им је ускраћено право гласа

Црногорски полицајци тврде да им је ускраћено право гласа

од admin
0 коментар

 

Поједини полицајци су из Центра безбедности Подгорица послати на испомоћ у Херцег Нови, Колашин, Цетиње, Даниловград… Тврде да им је речено да им не могу обезбедити право на гласање и да у тим Општинама остају до 22 сата.

Вијестима је достављен снимак направљен испред ЦБ Подгорица, на ком један од полицајаца послатих „на терен“ тражи да му се омогући право гласа, а он надређених тражи да о томе обавесте министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића.

Из Управе полиције, међутим, тврде да је распоред полицајаца урађен на основу утврђеног плана активности.

 

„У скопу редовних активности службеници Центра безбедности Подгорица распоређени су у градове у којима се налазе припадајуће целине овог Центра, одељења безбедности. На основу утврђеног плана активности службеници су упућени на испомоћ у циљу безбедног одвијања избора. Напомињемо да се ово не дешава први пут и да је распоређивање службеника пракса када је повећан обим посла те да се слузбеници распоређују у циљу покривања терена, како би све протекло мирно и безбедно“, реченоје за Вијести из Управе полиције.

Није, међутим, објашњено ко је правио селекцију службеника који су послати на терен, нити како коментаришу они које су послали ван места пребивалишта не могу гласати.

У међувремену се огласио и Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџиц́, који је поручио свим службеницима Управе полиције да ц́е им бити омогућено да остваре бирачко права, без обзира на радне задатке и редовне активности, преноси Тањуг.

вијести.ме/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар