Почетна » Приведени смењени председник општине Будва Марко Царевић и његови сарадници

Приведени смењени председник општине Будва Марко Царевић и његови сарадници

од admin
0 коментар

 

Како преноси РТВ Будва, поред Царевића и Радовића, ухапшени су и менаџер Општине Мило Божовић, секретар Секретаријата за инвестиције Младен Микијељ, шеф Кабинета председника Општине Никола Јовановић, као и Царевићеви брат и син.

Полиција је, како су навели, одборника ДФ-а Ђорђија Вујовића изнела из зграде и он је такође ухапшен.

Пре хапшења, полиција је, додају, покушала да у зграду Општине уведе Управну инспекцију.

„Полиција је употребила хемијска средства, а поломљена су и стакла на згради Општине“, преноси РТВ Будва.

Рано јутрос грађани Будве окупили су се око зграде Општине Будва, заједно са општинским функционерима, након што је у Будву дошло неколико полицијских комбија који су опколили општинску зграду.

 

Царевић је јуче поднео кривичне пријаве против три инспектора Управне инспекције, као и против одборнице ДПС Снежане Куч и лидера будванског одбора Црногорске Владимира Булатовића због „злоупотребе службеног положаја, стварања криминалне организације за насилно преотимање власти и упад у службене просторије“.

Царевић и Радовић су синоћ потврдили да ће остати у згради Општине.

Они су тада поручили да очекују да ће управни инспектори данас са полицијом покушати да уђу у зграду Општине.

Раније јуче службеници Управне инспекције Министарства јавне управе спречени су да у скупштинску службу Општине Будва заведу одлуку нове скупштинске већине којом су 11. јуна смењени Царевић и Радовић. Они су смењени с места председника општине и председика СО након што је дошло до прекомпоновања скупштине, а одлуку о смени Царевића, иначе члана Демократског фронта, опозиционог на нивоу Републике, донели су одборници ДПС, Црногорске, СД и независни одборник Стеван Џаковић. Управо је Џаковић омогућио смену Царевића и ДФ – он је био листи Демократског фронта, а потом одлучио да подржи дотадашњу опозицију коју су у тој општини чинили Демократска партија социјалиста и Црногорска партија. Смењено руководство тврди да је реч о политичкој корупцији.

Управни инспектори, како се наводи у решењу у које је ТВЦГ имала увид, констатовали су да новоизабраним челницима Општине није дозвољено коришћење службених просторија и печата и наложили да се Владимиру Булатовићу и Снежани Куч омогући редован рад у циљу несметаног функционисања локалне управе.

Крсто Радовић је, како су пренели медији, спречио Управну инспекцију да заведе промену на челним позицијама у будванској општини, а у просторијама се окупило више присталица Демократа и Демократског фронта.

Царевић је јурос навео да је на сцени окупација Будве. Он је поручио да ако Управна инспекција дође у радно време, нема потребе да се прави опсада и окупација Будве.

„Оваква окупација се не памти ни за време највећих окупатора на овим просторима. Ми поштујемо законе ове државе. Оно што не прихватамо је да Управна инспекција као ненадлежна, својим записником поставља наводно нову већину. То је прекорачење овлашћења и поднели смо против тога кривичне пријаве“, рекао је Царевић.

Он истиче да је једино надлежан Управни суд.

„Када буде донесена пресуда Управног суда ми ћемо је поштовати. Овде се закони не поштују од оних који их креирају, а ми морамо бранити слободну вољу грађана“, рекао је јутрос Царевић.

РТЦГ, ТВ Будва/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар