Почетна ОсталоСвет Самсунг кажњен због обмањујуће рекламе о водоотпорности телефона

Самсунг кажњен због обмањујуће рекламе о водоотпорности телефона

Казна од 14 милиона аустралијских долара

од Други Пишу
0 коментар

Аустралијски тржишни регулатор саопштио је данас да је суд наложио локалној подружници Самсунг Електроникса да плати казну од 14 милиона аустралијских долара (9,65 милиона америчких долара) због обмањујућих огласа о водоотпорности неких њених паметних телефона.

Компанија Самсунг Аустралија је признала да је обмањивала купце неких модела „галакси” телефона о нивоу водоотпорности, саопштила је Аустралијска комисија за заштиту конкуренције и потрошача (АЦЦЦ), преноси Ројтерс.

Регулатор је поднео тужбу против компаније у јулу 2019.

У саопштењу се наводи да је Самсунг Аустралија између марта 2016. и октобра 2018. објавила рекламе у продавницама и на друштвеним мрежама у којима се тврдило да се телефони могу користити у базенима или морској води, пренео је Танјуг.

АЦЦЦ је, међутим, примио стотине притужби у којима су корисници навели да њихови смартфони не функционишу како треба или су чак потпуно престали да раде након што су били изложени води.

У лажним рекламама је „промовисана битна поента за продају „галакси” телефона. „Многи потрошачи који су купили „галакси” телефон су можда били изложени обмањујућим огласима пре него што су донели одлуку да купе нови телефон”, рекла је Ђина Кас-Готлиб, председница АЦЦЦ-а.

Самсунг није одмах одговорио на Ројтерсов захтев за коментаром.

 

Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар