Почетна » Сећате се мађарске сниматељке која је шутирала избеглице? Сада ће још да их ТУЖИ!

Сећате се мађарске сниматељке која је шутирала избеглице? Сада ће још да их ТУЖИ!

од admin
0 коментар

Мађарска сниматељка Петра Ласло, која је прошлог месеца изазвала гнев међународних размера након што је објављен снимак на којем она шутира и спотиче избеглице, најавила је да ће тужити једну од особа које је шутирала, али и Фејсбук.

Она је своју намеру објавила у интервју руском листу „Известија“, тврдећи да популарна друштвена мрежа није уклонила негативне и претеће поруке уперене против ње, већ је уместо тога забранила групе које су на Фејсбуку успостављене како би подржале њене акције.

Петра Ласло планира да тужи и Осаму Абдула Мохсена, 52-годишњег избеглицу из Сирије који је пао на земљу са дететом у рукама након што га је она спотакла, преноси амерички новински сајт „Хафингтон пост“.

Она објашњава да је разлог за подношене двоструке тужбе „питање части“, оптуживши Мохсена да је изменио исказ што је, како наводи, довело до снажне негативне реакције против ње.

– Он је изменио изјаву након што је првобитно оптужио полицију. Мој супруг жели да докаже моју недужност – објаснила је Ласло.

Такође је рекла да постоји могућност да се са породицом пресели у Русију пошто се често осећају угроженим и боје се да изађу напоље.

Мохсен се после прошломесечног инцидента запослио у Шпанији, на националној академији за фудбалске тренере. Мађарска сниматељка је након објављивања спорног снимка добила отказ на ултранационалисточкој онлајн телевизији Н1ТВ, која је је оценила да се она „понашала неприхватљиво“, пренео је АП.

Петра Ласло, коју сада кривично гоне мађарски тужиоци, извинила се након инцидента, написавши да ју је „нешто спопало“ у тренутку страха када су избеглице почеле да трче према њој, али категорично пориче да инцидент има било какве везе са расизмом.

Тањуг/блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар