Почетна ОсталоСвет СКАНДАЛ НА ГРАНИЦИ Сниматељка шутира и саплиће избеглице док беже од полиције

СКАНДАЛ НА ГРАНИЦИ Сниматељка шутира и саплиће избеглице док беже од полиције

од admin
0 коментар

Сниматељка мађарске телевизије, коју су медији идентификовали као Петру Ласло, трипут је напала избеглице док су покушавале да пробију полицијски кордон код прихватног центра у месту Реске, на граници са Србијом. Саплела је човека с дететом у наручју и шутнула девојчицу и младића.

На снимку мађарске телевизије Н1ТВ види се како, након што је сниматељка саплела човека са дететом, полицијци стижу до њих и хватају их.

На другом снимку се види како сниматељка шутира једног младића, а затим и девојчицу.

Сниматељка је после серије инцидената добила отказ, пренео је РТС а то је на свом Фејсбук профилу потврдио и главни уредник мађарске Н1ТВ Саболч Кисберк.

– Једна колегиница са Н1ТВ се данас понела на неприхватљив начин у прихватном центру Реске – саопштио је Кисберк на Фејсбуку, додајући да је њен уговор о запослењу од данас поништен и да Н1ТВ ту ствар сматра окончаном.

Мигранти су из прихватног центра Реске покушали да се врате у Србију, али их је мађарска полиција спречила у томе.

Сниматељка је, наводно, добила отказ: Тренутак када шутира оца с дететом

Многи од њих спавали у пољу, под ведрим небом, у хладним ноћима и надали су се да ће бити превезени у центар за регистрацију, преноси АП.

Избеглицама, међу којима је и много породица са децом, хуманитарне организације су делиле храну, пиће и средства за хигијену. Они су им уручили топлу одећу и ћебад, како би лакше пребродили хладне ноћи.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар