Почетна » СПАЛИЛА СИ ЛИЦЕ СВОМ ДЕТЕТУ: Сви су мислили да ова девојчица има најгору мајку на свету, а онда… (ФОТО)

СПАЛИЛА СИ ЛИЦЕ СВОМ ДЕТЕТУ: Сви су мислили да ова девојчица има најгору мајку на свету, а онда… (ФОТО)

од admin
0 коментар

Родитељи и лекари још увек нису сигурни да ли ће мала Софија икада проговорити и проходати

Менди Лонерган се као млада мајка суочила са великим проблемом, најтежим који родитељи могу да замисле, а то је, наравно, здравље сопственог детета. Када је први пут угледала своју ћерку, схватила је да нешто није у реду са њеном бебом.

Отац девојчице Рајан (38) је славио рођење своје бебе у Ипсвичу у Квинсленду, док је мајка бринула о томе шта значи црвенило на лицу мале девојчице.

Foto: Facebook/Ellen Meets Sophia

Лекари су затим констатовали да је црвенило последица од рођења, али онда је ситуација постала озбиљнија када је Софија добијала нападе са само 10 недеља, док ју је мама још увек дојила. Дијагностификован јој је Стурџ-Вебер синдром, за који се верује да га је изазавао младеж који прекрива 75 одсто њеног лица и половину тела.

Софија је на нивоу детета од 8 месеци, иако ће ускоро напунити 2 године. Неодољива девојчица још увек не може да седи, пузи, једе самостално, а чести напади епилепсије и глаукоми утичу додатно на њено ментално кашњење у односу на друге вршњаке.

Foto: Facebook/Ellen Meets Sophia

Ови родитељи су морали да се суоче са тим да њихово дете никад неће проходати или проговорити. Али поред тога су се појавили коментари непознатих људи који су их додатно депримирали. Они разумеју да ће њено црвено лице привући пажњу многих одраслих као и деце, али не желе да их други осуђују због оног што их је задесило.

– Да ли си јој спалила лице? Да ли је то опекотина? Шта није у реду са њеним лицем? Шта је то не њеном лицу? Да ли је то осип? – нагласила је Менди питања која су јој постављана последњих месеци.

Foto: Facebook/Ellen Meets Sophia

Људи су склањали своју децу од мале Софије, јер су сматрали да је заразна. Чак су и медицински радници доносили погрешне закључке.

Foto: Facebook/Ellen Meets Sophia

Покренута је кампања “Сауце Yа Фаце” како би се подигла свест о овом здравственом стању, а један од циљева је и да се појаве у шоуу код Елен Деџенерис како би свима послали поруку. Изазов је такав да свака особа треба своје лице да умаже и изазове још три које ће урадити то исто. Друштвене мреже су почеле да брује о овом новој и лепој идеји која ће помоћи Софији али и другој деци са сличним проблемом.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар