Почетна ОсталоСвет Срби окретали прасе усред Аустрије, људи исколачили очи! (ВИДЕО)

Срби окретали прасе усред Аустрије, људи исколачили очи! (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Срби у Бечу и Линцу прославили су данас 1. мај углавном у природи или на обали Дунава где су уживали у песми и игри, ростиљању, али и окретању прасића и јагањаца на ражњу, што је била посебна атракција за Бечлије.

У националном парку Лобау, покрајте Дунава, културно уметничка друштва „Јединство“, „Бамби“ и „Бора Станковић“ окупили су своје чланове и дружили су на празник рада. Због музике коју су свирали уживо и националних кола, које су играли, били су атракција за пролазнике.

Такође, покрај Дунава велики број Срба искористило је за излет и роштиљање у природи.
На местима, на којима је дозвољено, окретали су прасиће и јагњиће, што је такодје посебна атракција за Бечлије.
Према устаљеној традицији, на такозваној Царској ливади, у бечком Пратеру, постављене су бине у организацији левичарских странака, на којима су се смењивали музичари разних жанрова.

У Бечу, у јутарњим сатима, Социјалдемократска партија Аустрије (СПО) одржала је традиционални првомајски марш, којем се одазвало око 100.000 људи.
У Линцу су, на традиционалном маршу СПО, учествовали и представници српских клубова и без обзира што су многи искористили првомајске празнике да отпутују у матицу, са обележијима Србије и својих удуржења организовано су дошли чланови клубова Видовдан, Никола Тесла, Острог и Млава, као и представници других удружења из некадашње зајдничке државе.

По први пут су на маршу били и чланови македонског удружења Свети Крилил и Методије, а на крају шетње окупили су се на истом месту и као претодних година и одиргали заједничко коло.

Иако 1. мај Срби који живе у Линцу дан проведу у роштиљу на оближњим језерима, највише Плешингзе, ове године их је лоше време спречило да се окупе у природи,али не и да приреде богату трпезу.
Вредни чланови роштиљали су у баштама својих удружења.

Погледајте видео:


Танјуг/24.сата

Можда ти се свиди

Оставите коментар