Почетна » СТРАШНО Ево шта раде Ратку Младићу у Хагу!

СТРАШНО Ево шта раде Ратку Младићу у Хагу!

од admin
0 коментар

Ако Жалбено веће Хашког трибунала одбије поднесак којим су адвокати генерала Ратка Младића тражили обуставлјање поступка и изузеће пристрасних судија, готово је извесно да ће му бити изречена драконска казна, изјавио је адвокат Миодраг Стојановић, члан тима одбране генерала Ратка Младића.

„Тражили смо изузеће судија Алфонса Орија и Кристофа Флугеа, који се налазе у судском већу које води поступак против генерала Младића, те да се комплетно суђење врати на почетак због потпуно нерегуларних услова у којима је поступак вођен.

Било где у свету немогуће је да у суђењу оптуженом учествују судије које су оптуженику пресудиле и прије поступка“, рекао је Стојановић.

Он је појаснио да су судије Ори и Флуге, прије него што је Младићев предмет пред Хашким трибуналом уопште почео да се обрађује, у неким ранијим процесима већ помињали генерала Младића као „сукривца за злочине“ који су осуђенима ставлјани на терет.

„Ори и Флуге учествовали су у суђењима Здравку Толимиру, Станиславу Галићу, Момчилу Крајишнику и у неким другим предметима, где су у пресудама наводили наводну одговорност генерала Младића за злочине у Сребреници, учешће у удруженом злочиначком подухвату, гранатирању Маркала“, каже Стојановић.

Према његовим речима, овако пристрасне судије не би могле да буду ангажоване ни у једном нормалном суђењу.

„Ненормално је и да председник Механизма за међународне трибунале Теодор Мерон, који ће водити жалбени поступак, пре завршетка суђења даје изјаве да је Младић крив“, сматра Стојановић.

Он је додао да је одбрана тражила и формирање посебне радне групе УН која би требало да сачини извјештај о томе да ли су Младићева права на поштено суђење прекршена.

Представници Хашког тужилаштва пре неколико дана Трибуналу су доставили поднесак о овој теми и у њему од Жалбеног вијећа траже да буде одбијен поднесак Младићеве одбране.

 

(РТРС, Искра)

Можда ти се свиди

Оставите коментар