Почетна » СУМЊИВО: Брод пун оружја и муниције запленила грчка полиција

СУМЊИВО: Брод пун оружја и муниције запленила грчка полиција

од admin
0 коментар

ПРЕ ДВА ДАНА НА КРИТУ ЈЕ ЗАПЛЕЊЕН БРОД У КОЈЕМ ЈЕ ДО САДА У 2 ОД УКУПНО 14 КОНТЕЈНЕРА ПРОНАђЕНО 5000 ПУШАКА И 500.000 МЕТАКА

Близу пола милиона метака и 5000 пушака је пронађено до сада у специјалној мисији током контролирања теретног брода „Хаддад 1“ који је виђен у уторак како плови до обале Јерапетре.

Информације о арсеналу који се налази на овом теретном броду су се појавиле у јавности, али нико није био у стању да прича о количини метака и пушака.

У броду, који је у зору пристигао у луку Хераклион постоји укупно 14 контејнера који су превозили оружје.

Касно поподне је завршено бројане оружја у два од 14 контејнера.

Према информацијама Критпоста, два контејнера су садржавала 491 950 метака 9мм и око 5 000 пушака. Пребројавање се наставља и у осталим контејнерима.

Важно је напоменути да међу документима који прате робу брода, нема нигде информација о постојању оружја и муниције, нагласавајући да се оружје и муниција пажљиво крију иза фиока, ормара итд., у дубини контејнера, демонстрирајући организацију и безбедносне мјере за илегални транспорт.

Министар  Христос Зоис у вези са инцидентом дао је следећу изјаву:

За данашње успешно отркиће и одузимање илегалног оружја са теретног брода, заслужују топлу честитку припадници обалске страже и руководиоци који су учествовали у овој операцији.

Координирани напори, непосрендост у пословању са високим осјећањем професионалности, озбиљност у припреми и комбинација свих информација, довела је до индентификације да овај брод има велику количину оружја и муниције.

Број оружја и муниције се наставља повећавати и надамо се да ћемо ускоро имати више о овом случају.”

волцанотимес.цом/Србин.инфо

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар