Почетна ОсталоСвет СВЕТИЊА: Десило се чудо на Ђурђевдан, прогледао слепи дечак

СВЕТИЊА: Десило се чудо на Ђурђевдан, прогледао слепи дечак

од admin
0 коментар

Чудо о којем се данима прича у Босни и Херцеговини оставило је у шоку и неверици стотине окупљених на излетишту извора Светиња у Добром Селу код Бужима.

Баш овог 6. маја, на Ђурђевдан, Бекира Лаврин из Љубљане довела је свог деветогодишњег слепог сина Ирнеса. Кад је вода почела да тече, Бекира га је умила. Дете је, како она тврди, великим чудом прогледало, и први пут од рођења угледало мајку!

Дечак је почео да плаче и поставља питања мами шта ће сви ти људи око њега. Мајка се од великог шока онесвестила!

Плакала од среће

– Долазила сам овде и прошле године да бих га умила, јер сам чврсто веровала да ће га ова вода излечити, али Ирнес тада није хтео да изађе из аута. Био је слеп, а сад је прогледао! Нећу рећи да се легенда обистинила, али ћу чврсто веровати да је ово чудо од Бога, кога сам толико молила да ми дете прогледа. Немојте га ви даривати новцем, новац ћу даривати ја ономе коме је потребан, у знак захвалности Богу – говорила је присутнима кроз плач пресрећна мајка.

Божје дело

Ðурђевданском „чуду“ присуствовало је више стотина људи, који су Бекири помогли да се освести и смири, а дете почели да љубе и дарују новцем.
– Ово је Божје дело. Извор час потече, а час пресуши, што је за чуђење. Дечак је прогледао милошћу Бога, нема дилеме за мене. Бог каже буди, и оно буде – рекао је Емир А. из Бужима.

И Харис С. уверен је да је дете прогледало од лековите изворске воде, јер су видели да је био дезоријентисан након што га је мајка умила.
– Мали Ирнес, нека је жив и здрав. Према мајчиним речима, био је потпуно слеп. Видели смо њен шок и чуђење. Једној госпођи која га је питала каква јој је боја косе на словеначком је рекао да јој је коса бела, што је била потврда да дечак заиста види – каже за Курир Харис С. из Бужима.

Код извора Ибрет (чудо), где вода потече тачно у подне, традиционално се сваког Ђурђевдана окупи велики број знатижељника. „Обичним“ данима та појава је и даље феномен, јер вода сат времена тече, па извор пресуши. Људи воду сипају у флаше, умивају се и чак обучени купају.

Срећи нема краја. Мајка захваљује Богу што јој је син прогледао

Легенда
СЛЕПА ЛЕПОТИЦА

Легенда каже да је овде пролазио караван за Хрватску у којем је била и лепа девојка, али слепа. Кад су сели да се одморе, девојка је чула хук воде, умила се и, на велико изненађење и радост многих, прогледала. Од тада се то извориште зове Светиња или Ибрет, а место су назвали Добро Село.

 

Александар Нићифоровић,Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар