Почетна » Црна Гора: Могуће укидање одлуке о обавезним тестовима за улазак у државу

Црна Гора: Могуће укидање одлуке о обавезним тестовима за улазак у државу

од admin
0 коментар

 

Он је за Н1 подсетио да грађани Србије да би могли да уђу у Црну Гору морају да имају негатваин ПЦР или Елиса тест.

„Ситуација у Црној Гори је стабилна. У задњих десетак дана имамо у просеку око 50 случајева дневно, што није мало, али немамо пораст, и очекујемо да ова тенденција почиње да опада. У сваком случају, предузимају се све мере које се могу предузети, а да привреда и економија опстану, односно да не дође до новог закључавања“, напоменуо је Мугоша.

Поновио је да је примењивање епидемиолошких мера кључно у сузбијању корона вируса.

„Мере су једноставне за примену и када би их сви примјењивали, епидемија би се лако могла контролисати. У Црној Гори имамо обавезу ношења маски у затвореном и на отвореном простору, морамо држати дистанцу од два метра и водити рачуна о хигијени“, навео је Мугоша.

Истиче да је у Црној Гори остао рестриктиван режим мера у угоститељским објектима и дискотекама, као и за јавна окупљања.

„Дозвољена су окупљања до 20 људи у затвореном, и до 40 људи на отвореном простору“, појаснио је он и додао да је због предизборне кампање омогућен боравак до 50 људи у затвореном простору, а до 100 на отвореном.

Директор Института за јавно здравље напомиње да се на плажама неће носити маске, као и у националним парковима.

„За столовима у угоститељским објектима маске нису неопходне, али су обавезне приликом уласка и проласка кроз угоститељски објекат. Ограничење је до две особе за једним столом у затвореном простору, и четири особе на отвореном, уколико нису из исте породеце“, подсетио је Мугоша.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар