Почетна » У ЈЕДИНСТВУ ЈЕ СНАГА: Насер Орић у друштву са вођом Србске части Игором Билбијом!

У ЈЕДИНСТВУ ЈЕ СНАГА: Насер Орић у друштву са вођом Србске части Игором Билбијом!

од admin
0 коментар

Насер Орић је златни љиљан. За многе Бошњаке – херој, за бх. правосуђе оптуженик за ратне злочине над Србима.

Игор Билбија је вођа Србске части за БиХ. На неуставни дан Републике Српске у маскирној је одори марширао улицама Бања Луке. Одмах потом сликао се са Дамиром Дошеном, хашким осуђеником због ратних злочина у приједорском логору Кератерм.

ПРАВАЦ ПОТОЧАРИ

На први поглед, рекло би се, Билбија и Орић немају баш ништа заједничко. Али ако мало боље погледате фотографију коју објављујемо, видјет ћете да вођа огранка Србске части за БиХ позира са „херојем“ Сребренице.

„Једном је један од највећих војсковођа 20. века рекао – ПРАВАЦ ПОТОЧАРИ“, написао је прошле године на својој Фацебоок страници Билбијин шеф из Србске части Бојан Стојковић.

То што се сликао испред погрешне табле, не умањује Стојковићеву намјеру да велича ратне злочине Ратка Младића. А баш тај пост „лајкао“ је Игор Билбија – човјек са фотографије на којој група, углавном пресуђених криминалаца, позира са пресуђеним криминалцем – Насером Орићем.

„Моји Бошњаци ће да вам кажу ко сам и шта сам“, објаснит ће у интервјуу за Н1 Игор Билбија након што смо на Журналу објавили да је управо он, заједно са пријатељима из Србије, дио групе која је, уз помоћ власти РС, радила на формирању паравојне формације.

БИЛБИЈИНИ БОШЊАЦИ

Билбијини Бошњаци, кренемо ли редом идентификовати особе са фотографије настале недавно, углавном су особе за позамашним досјеима.

У средини је, наравно, најпознатије лице – Насер Орић. Правоснажно осуђиван због недозвољеног држања оружја. Оптужен због ратних злочина над сребреничким Србима. Тренутно му се суди на Суду БиХ.

Да ствар буде још апсурднија, на фотографији је и Елвис Хоџић – вишеструко осуђивани криминалац из Лукавца, који је био дио криминалне групе Рамиза Делалића Ћеле. Управо је Елвис Хоџић, у сарајевском Инкогниту, пуцао у Фатмира Мујаја, тадашњег пратиоца Насера Орића и Насера Кељмендија.

Одмах уз „хероја“ Насера Орића стоје чланови бајкерске скупине из Санског Моста познате као „Унитед Трибунси“. Армин и Нермин Ћулум вође су ове криминалне групе која је протјерана из Њемачке, а у Берлину су блиско сарађивали са Путиновом бајкерском бандом „Ноћни вукови“. СИПА им је неколико пута претресала објекте у Санском Мосту, а према полицијским информацијама, сумња се да се Трибунси баве трговином наркотицима. С њима већ годинама блиско сарађује – Игор Билбија, бх вођа организације Србска част која је, такођер, повезана са Ноћним вуковима.

Одакле Насер Орић у овом друштву – није познато. Но, треба посјетити на чињеницу да је Орић прије рата био пратилац Слободана Милошевића, а да се након рата, у хашком Схевенингену, интензивно дружио са Милошевићем и осталим оптуженицима за ратне злочине над Бошњацима, што доказују и фотографије са прославе рођендана, како га је Орић ословљавао, „предсједника Милошевића“.

 

(zurnal.info)

Можда ти се свиди

Оставите коментар