Почетна » Украјинци војнике држе у КАВЕЗИМА да се не би опијали?!

Украјинци војнике држе у КАВЕЗИМА да се не би опијали?!

од admin
0 коментар

Украјинска војска кажњава пијане војнике тако што их затвара у кавезе, који су толико ниски да у њима морају да седе.

Осрамоћене војнике пуштају тек када се потпуно отрезне, након чега морају да похађају специјални курс, пре него што ће им оружје бити враћено. Преслишавају их због недисциплинованог понашања и прети им опасност од избацивања из војске.

Невероватан видео, снимљен из аутомобила у региону Доњецки басен, на истоку Украјине, приказује пијане војнике збијене у кавезу. Мушкарац, за кога се верује да је такође војник, гласно коментарише: “Баш незгодно!”

“У појединим војним јединицама алкохолизам је попримио размере епидемије. Зато су биле потребне радикалне мере”, каже ратни репортер Андреј Цаплијенки, објашњавајући разлоге због чега војнике тако строго кажњавају.

“Уколико би наставили да крше дисциплину, војска би обавестила њихове супруге. Ту срамоту многи желе да избегну”, каже он.

Украјински званичници су забринути због проблема конзумирања алкохола међу војницима на дужности, а недавно је из војничких барака заплењено 150 литара вотке, при чему је део алкохолног пића произведен у илегалним дестилеријама у ратом погођеном селу Пески.

“Опијање алкохолом у војсци је велики проблем, који се додатно погоршао после прекида ватре“, каже Цаплијенки. “Пошто немају шта да раде, војници пију вотку. Сви су навикли на алкохол у мирнодопском периоду и само настављају да упражњавају ту навику, можда чак у још већој мери, зато што им је досадно.”

М.А.   /блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар