Почетна ОсталоСвет ЗБОГ ОВОГ ДЕЧАКА ЈЕ ЗАДРХТАО СВЕТ: Мали бескућник је клечао на улици, а онда му је ова фотографија променила живот!

ЗБОГ ОВОГ ДЕЧАКА ЈЕ ЗАДРХТАО СВЕТ: Мали бескућник је клечао на улици, а онда му је ова фотографија променила живот!

од admin
0 коментар

– Нисам мислила да ће ова фотографија имати такав утицај на друге. Хвала вам што сте је поделили. Тако можемо помоћи Данијелу да досегне своје снове – написала је девојка која га је угледала случајно на улици

Дечак са Филипина је клечао испред Мекдоналдса, како би завршио свој домаћи задатак, а његова упорност је потресла свет. Покушао је да искористи светло које је допирало из локала у Манили, јер нема свој дом у коме би могао да ради. Међутим, његов живот се од тренутка када је слика подељена на друштвеним мрежама, потпуно променио.

Студенткиња медицине Џојс Торфранса приметила је овај потресан призор на улици и усликала овог малишана, а његову слику је објавила на Фејсбуку.

– Инспирисао ме дечак – написала је на фотографији која је убрзо подељена више од хиљаду пута.

На фотографији је Данијел Кабрера, чији је сан да постане лекар или полицајац, а похађа трећи разред основне школе у граду Мандауе. Има само једну оловку, након што му је другу украо један школски колега. Живи са својом мајком и млађим братом у маленом контејнеру без зидова након што је његов отац преминуо у затвору, а њихов стари дом нестао у пламену.

Упркос тешкој ситуацији, Данијел је предан учењу и док његови пријатељи играју фудбал на улици, њега често људи могу видети како учи под светлом ресторана.

– Нисам мислила да ће ова фотографија имати такав утицај на друге. Хвала вам што сте је поделили. Тако можемо помоћи Данијелу да досегне своје снове – написала је касније она.

Основана је и добротворна страница на којој се прикупља новац како би се наградила дечакова жеља за учењем и како би му се помогло у даљњем школовању.

Његова прича дирнула је многе, па су ускоро почели да уплаћују донације за његову породицу. Локални политичар Самјуел Пагдилао омогућио је Данијелу стипендију, а његова мајка добила је позајмице како би започела свој посао. Породица је добила донације у новцу и храни од локалне полиције, а с њима тренутно ради социјална радница како би се утврдило како им се још може помоћи.

Телеграф.рс/ Извор: јутарњи.хр/ индеx.хр

Можда ти се свиди

Оставите коментар