Почетна ОсталоСвет Жена мртва 55 дана родила здраво дете!

Жена мртва 55 дана родила здраво дете!

од admin
0 коментар

Трудница с раком мозга, коју су пре два месеца је прогласили клинички мртвом, након 55 дана на апаратима са одржавање живота, родила је бебу

Пољакиња стара 41 годину доведена је у болницу колима хитне помоћи. Нажалост, неурохирурзи су установили мождану смрт проузроковану раком мозга.

Међутим, испоставило се да је ова дама трудна, али да је беба у њеном стомаку добро. Њена породица није хтела одустане од тог детета.

Иако у стању клиничке смрти, мајка је вештачки одржавана у животу 55 дана. Лекари су дали све од себе да њен организам нормално функционише, све до тренутка када је беба у стомаку довољно порасла да су стручњаци могли да изазову превремени порођај.

Foto-Ilustracija: Profimedia/Corbis

Срећом, све је прошло без већих компликација за бебу, преноси ББЦ.

– Њена породица желела је да покушамо да сачувамо дете. Била је то дуга битка која је трајала 55 дана. Дечак је рођен почетком године, у 26. недељи трудноће. Тежио је свега 1000 грама. Након три месеца интензивне неге, дечак има три килограма, самостално дише, храни се на бочицу и напустио је болницу – изјавила је Барбара Кролак-Олејник, шеф одељења неонатологије болнице у Вроцлаву.

Што се мајке тиче, она је врло брзо након порођаја искључена са апарата за одржавање живота, након чега је и званично преминула.

Телеграф.рс

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар