Почетна » ЗГ: Спасио део града од поплаве, полиција га привела

ЗГ: Спасио део града од поплаве, полиција га привела

од admin
0 коментар

 Полиција наводи да је 25.јула 2020. године око 12:20 сати добила дојаву о провали у објекат јавног предузећа Хрватске воде на Трњанском насипу.

“На место догађаја, након доласка полицијских службеника и током провођења потребних радњи, дошао је Тихомир Благус који је покушао да уђе у објекат у који је проваљено. При том је изражавао негодовање, ометао полицијске службенике, те их галамећи вређао, да би у једном тренутку почео замахивати рукама у смеру полицијског службеника који га је упозорио да то не ради. Благус га није послушао већ је наставио с таквим понашањем.

Након што је упозорен да ће због нарушавања јавног реда и мира бити приведен у службене просторије 54-годишњак је и даље наставио с описаним понашањем, оглушио се на наредбу због чега су га полицијски службеници, привели у службене просторије”, кажу у загребачкој полицији.

Додају да је спроведеним криминалистичким истраживањем потврђена сумња да је приведени, под утицајем алкохола (0,88 г/кг), починио прекршаје из Закона о прекршајима против јавног реда и мира због чега је против њега поднета кривична пријава.

Убрзо се показало да полицијско саопштење није ни близу истине.

Наиме, снимак његовог привођења, који се захваљујући једном комшији појавио на друштвеним мрежама, показао је сву бахатост полиције и тако демантовао њихову верзију догађаја. Снимак је изазвао оштре реакције грађана, већ довољно огорчених због пропуста и небриге градских служби током поплаве.

Благус је у недељу испричао шта се тачно догодило.

“Пролази неки човек, каже ми горе ти је полиција, да Хрватске воде раде пријаву за тужбу због провале која се догодила ноћ раније.”

“Ја сам провалио”, признао им је Тихомир одмах и почео да их снима, док су они снимали брану. Полицајац му је, каже, избио мобилни телефон из руке, рекавши му да не сме да га снима..

Интернет гори, добили смо наредбу да те пустимо

У полицијској станици Трње провео је око три сата. Били су, каже, коректни према њему, а онда су га, каже, пустили због превеликог притиска јавности.

“Интернет гори, добили смо наредбу да те пустимо”, рекли су ми.

Да подсетимо, Тихомир Благус становник загребачког Трња, током велике поплаве у Загребу, ушао је у просторије Хрватских вода, отворио одводни канал према Сави, и тако спасио тај део града од још веће поплаве.

“Па како би то било нормално? Нормално је да то неко треба да одради. Ко је плаћен за то, коме је то посао? А што је најважније, то није први пут. То је сада већ трећи пут да ми грађани дижемо брану и сами се спашавамо од поплава”, огорчен је Благус.

Агенције/Нова с

Можда ти се свиди

Оставите коментар