Почетна » Без стида: Бране Вулина, нападају медије, привиђа им се линч

Без стида: Бране Вулина, нападају медије, привиђа им се линч

од admin
0 коментар

 

Очигледно да надлежни у Министарству одбране не разумеју шта је посао медија, а још мање у чему је проблем са додељивањем признања почасног пилота особама попут Александра Вулина, који се до сад доказао једино као ратни хушкач.

Надлежнима у Министарству одбране и њиховом шефу није јасно ни да је посао новинара да постављају питања, те да је самим тим логично да питају премијерку на основу чега је њен министар добио признање које се раније додељивало онима који су заиста умели да управљају летелицама.

“Заиста нисам стручна за та звања, за то морате да питате људе у Војсци Србије који су стручнији до мене. Последњих 24 сата сам се бавила само економијом” одговорила је Брнабић на питање Н1 о додели престижног пилотског признања Вулину.

Поред оптужби на рачун медија, Министарство одбране је у свом саопштењу данас достављеном медијима навело да сада “имамо 14 авиона МиГ-29, пет најсавременијих Х-145 и четири Ми-35 хеликоптера, борбене беспилотне летелице”. Они су у свом саопштењу истакли да су “плате пилотима повећане, да је набављена нова лична опрема, хангари и писте се обнављају, поново школујемо подофицире за рад на одржавању ваздухоплова”.

Међутим, надлежни у Министарству одбране и њихов шеф, као да нису свесни да плате пилотима, као и набавку авиона, не финансирају они из свог џепа, већ грађани Србије, као и медији који путем пореза пуне буџет ове државе.

Министарство одбране је навело да је њихов шеф добио признање за “допринос развоју и опремању и стварању услова за унапређење оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО, а не за пилотирање”, наводећи да “луксембуршки медији” не разумеју за шта се ово признање додељује.

Уколико је сврха овог признања да се оно додељује онима који су својевремено избегавали војну обавезу, бежали од униформе, да би касније напрасно постали заљубљеници у исту, захваљујући убрзаном војном курсу од 14 дана, онда је заиста и отишло у праве руке.

Ако је сврха овог признања награђивање оних који немају апослутно никакве везе са “летачком професијом”, онда заиста не разумемо због чега оно постоји.

Редакција портала Нова.рс је уверена да би било корисније за Министарство одбране, као и за њиховог шефа, да, уместо оптужби за “линч”, престану са активним срозавањем угледа Војске Србије. Војску чине људи, а не “авиони и камиони” а судећи по реакцијама, након доделе спорног признања министру Вулину, њихово незадовољство је све веће.

Војислав Милованчевић   Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар