Почетна » ВЕСЕЛИНОВИЋ: МОРАМО развијати Београд да буде по мери грађана

ВЕСЕЛИНОВИЋ: МОРАМО развијати Београд да буде по мери грађана

од Жиг Инфо
0 коментар

Добрица Веселиновић, кандидат за градоначелника испред Не давимо Београд и коалиције “МОРАМО за добар град” каже да је време да се Београд развија у складу са жељама и потребама грађана, а не инвеститора.

“Бахати инвеститори блиски Српској Напредној Странци широм града мисле да могу да раде шта им је воља. Уништавају читаве делове града, руше и неконтролисано граде. Захваљујући организованим грађанима многи од таквих пројеката су заустављени,” каже Веселиновић и додаје:

“Сада је време да унутар институција спречимо да се град развија у складу са жељама и потребама инвеститора већ да одговара на потребе грађана и грађанки,”

Веселиновић је поновио да се град тренутно гради без јасног плана и да нови квадрати који се неконтролисано умножавају оптерећују већ ионако напрегнуту инфраструктуру, док се зеленило бетонира без обзира на дуготрајне последице.

Коалиција “МОРАМО за добар град” сматра да добар град за све не сме да умањује своје ресурсе и јавна добра, него да их чува и увећава и залаже се да се град развија тако да одговара потребама људи који у њему живе, а не краткорочном профиту појединаца.

Можда ти се свиди

Оставите коментар