Почетна » Катић: Агенти БИА ме четири сата мучили, тукли и претили да више нећу видети дете

Катић: Агенти БИА ме четири сата мучили, тукли и претили да више нећу видети дете

од admin
0 коментар

 

„Један од њих наређује: ’Клекни доле, и немој случајно да стражњицу наслониш на ноге, јер ћеш добити батине, и руке стави испред. Држаћемо те тако до сутра, док не признаш. Подигао си ме у недељу, мрцино, сад морам овде да блејим уместо да радим нешто друго’. Овај наставља: ’Добићеш батине, одвалићу те, бацићу те кроз прозор, нико неће знати да смо овде били’“, рекао је Катић за недељник „Време“.

Катић је додао да су 26. септембра у простиријама БИА на аеродрому потом уследили „шамар са леве стране, ударац песницом у десну страну лица па у браду“.

„Клечим, покривам лице рукама да заштитим главу, а њих двојица ме ударају и по глави и по телу. Не знам колико сам удараца добио, трајало је то минут и по до два, ударали су и рукама и ногама“, рекао је Катић, и додао да је лекарка у Ургентом центру констатовала да је задобио повреде и хематоме.

Катић је истакао да су му агенти БИА претили да ће му се „ус..ти у живот“ ако не призна да је он објавио твит против Вучића и да неће проћи безбедносну проверу на аеродрому, те да ће они рећи да је Катић „неподобан отац и направити му проблем да не може да виђа дете“.

„Рекли су да на сваких недељу-две могу да ме зауставе на улици, било где, и приведу, и да могу да раде шта хоће“, рекао је Катић.

Катић је навео да су га агенти БИА питали да ли је члан неке странке и да су уследиле нове претње пошто је потврдно одговорио на питање да је члан Народне странке Вука Јеремића.

„Рекли су: ’Ау, где оде код њега, он је издајник. Само пробајте нешто, нај…ћемо се мајке и твом шефу и свима. Свима ћемо вам се ус…ри у живот’“, рекао је Катић, и додао да су га агенти снимали телефоном.

Катић рекао да су га мучила двојица агената БИА, док је трећи стајао испред врата, али да није хтео да призна да је он објавио твит, јер није то урадио, нити је увреда објављена на његовом Твитер налогу.

„Рекао сам им да имам Твитер налог, а да користим Фејсбук и понекад Инстаграм, а да ми је на Твитеру налог Константин К и да пише и Народна странка, те да га ретко користим, па сам у једном тренутку заборавио и шифру, не памтим када сам твитовао или ретвитовао. Дао сам им и шифре налога налога на Фејсбуку, Твитеру и Инстаграму да се увере“, рекао је Катић.

Катић је навео да су му агенти БИА показивали одштампан текст са сајта „Информера“ и тражили да призна да је он написао спорни твит.

„После неког времена, након телефонског разговора који је један обавио напољу, кажу ми да устанем, воде ме према вратима, уз речи ’разилазимо се’. Рекли су ми и да никоме не причам шта се догодило“, додао је Катић.

Катић је навео да су се агенти БИА представили његовом шефу на аеродрому, који му је рекао да га тражи БИА, па је о томе обавестио свог адвоката, члана правног тима Народне странке Николу Лакића, а пошто је одведен, агенти су му искључили телефон.

Катић је рекао да се Лакић, пошто му је телефон постао недоступан, распитивао у полицији о хапшењу, али му је одговорено да Катић није у евиденцији приведених, а потом је отишао у пред седиште БИА, где су се прво на капији „правили луди“.

„Пошто им је рекао да је адвокат и да ће се вратити, па ће разговарати на други начин, после 20 минута су му пренели поруку да ме БИА није лишила слободе и да сам ја на слободи.Испоставило се да сам пуштен пар минута након што су му то рекли “, закључио је Катић.

Народна странка поднела је кривичну пријаву против челника БИА Братислава Гашића и Марка Парезановића и против тројице агената због противправног лишавања слободе и мучења Константина Катића.

Можда ти се свиди

Оставите коментар