Почетна » Ђилас основао Странку слободе и правде, именовани и потпредседници

Ђилас основао Странку слободе и правде, именовани и потпредседници

од admin
0 коментар

 

Покушаћемо да побегнемо од тога да се политичари претворе у политичке аналитичаре који коментаришу изјаве других политичара већ ће нудити конкретна решења, рекао је после Оснивачке скупштине Странке слободе и правде Драган Ђилас који је изабран за њеног председника.

Према Ђиласовим речима, фокус новоформиране странке биће на економском развоју Србије и на образовању јер га не сматрају тошком него улагањем.

Ђилас је истакао да ће странка изаћи са предлогом решења за КиМ.

– Залажемо се за то да два парламента усвоје Декларације о помирењу. Сматрамо да је помирење два народа а не разграничење, решење. Треба омогућити слободу кретања, економску сарадњу, сарадњу два тужилаштва и полиције у борби против криминала – навео је Ђилас.

Он је најавио решење за положај учесника ратова, оснивање фонда за мајке које остају без прихода на дужи период, обезбеђивање бар једног бесплатног оброка за децу у школама, да сваки родитељ који има дете ометено у развоју има бар минималну плату.

У изабраном руководству ССП су и Борко Стефановић, потпредседник са овлашћењима заменика и Мариника Тепић и Дејан Булатовић као још два потпредседника. Изабрано је и око 40 чланова Председништва међу којима су Марко Бастаћ, председник београдске општине Генерални Стари град и посланица Ана Стевановић. Генерални секретар је Вук Вучуревић.

Ћиласова странка настаје на “темељу” Зелене еколошке партије- Зелени која ће ускоро у регистру партија бити преименована у Странку слободе и правде. Уз њу у ССП ушла је и Стефановићева Левица Србије и још десетак покрета и појединаца.

У Програмској платформи се наводи да је слобода највећа вредност наше прошлости, садашњости и будућности, као и да ће Србија бити земља правде у којој неће бити повлашћених, недодирљивих, потлачених и понижених. Под геслом „Србија може“ наводе се гаранције и мере за које се ова странка залаже у области економије, образовања и спорта, здравства, рада и социјалне заштите, правосуђа, културе и информисања, заштите животне средине, безбедности, спољне политике, државне управе и локалне самоуправе, а посебан део издвојен је за КиМ и Војводину. Као један од задатака се наводи уређена држава са ефокасним јавним службама у којој су закони исти за све и сви имају шансу.

После Оснивачке скупштине свечсности која је уприличена у сали општине Стари град. Као гости дошли су лидер ДС Зоран Лутовац, председник Двери Бошко Обрадовић, потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

Данас/Мораваинфо

Можда ти се свиди

Оставите коментар