Почетна » Јовановић: Вучић је први српски лидер од балканских ратова који није организовао изборе на Косову

Јовановић: Вучић је први српски лидер од балканских ратова који није организовао изборе на Косову

од Жиг Инфо
0 коментар

Генерални секретар Народне странке и кандидат на листи Уједињени за победу Србије Стефан Јовановић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић „први српски лидер још од балканских ратова“ који није организовао српске изборе на Косову и Метохији.

„Толико о косовској политици Вучића и СНС-а да они наводно не дају Косово. Јасно је како нестручно и на погрешан начин воде политику у вези са Косовом и Метохијом и сада се виде поражавајуће последице по људе“, рекао је Јовановић телевизији Нова С.

„По први пут наши људи на Косову и Метохији неће моћи да искористе своје право гласа да на територији Косова и Метохије бирају посланике Скупштине Србије и председника Србије. Истовремено се три пута више људи него раније пријавило за гласање из иностранства и они ће моћи да гласају, а људи који живе на територији Србије неће моћи да искористе своје бирачко право“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да у кампањи СНС-а нема „напредњачких перјаница“ попут Небојше Стефановића, Златибора Лончара, Александра Вулина и Владимира Орлића, јер они грађане „подсећају на неуспехе режима и показују право лице власти“.

„Нема их јер подсећају народ на афере ’Јовањица’, ’Крушик’, на клан Вељка Беливука… Него су истурили лекаре, привреднике и научнике. На билбордима нема чак ни назива партије СНС, него се сви крију иза Вучића“, рекао је Јовановић.

„Док се они крију, ми имамо тим људи који чине Мирослав Алексић, Синиша Ковачевић, Борко Стефановић… И свих 250 људи са наше листе су стали својим именом и презименом и рекли да су могуће промене“, додао је Јовановић.

На питање о Вучићевој изјави да ће садашња власт на изборима добити пет пута више гласова од опозиције, Јовановић је одговорио да Вучић покушава да прикаже како нема неизвесности и како је непобедив.

„Покушава и да демотивише неодлучне и апстиненте да не изађу на изборе шаљући им поруку да је све унапред одлучено. Да су, међутим, промене могуће говори брзина којом смо скупили потписе и контролоре. Важан је сваки глас, јер се сада одлучује о будућности Србије у наредне четири године. Нема разлога да 3. априла останемо код куће, него би сви требало да изађемо на гласање и тада ће власт бити промењена“, рекао је Јовановић.

Јовановић је упитао зашто власт злоупотребљава државни апарат за притиске на опозицију ако је сигурна да води 5:1.

„Недавно су у Неготину из полицијске станице снимали ко долази на митинг опозиције и многи људи који су за опозицију нису дошли јер су се бојали да би могли имати проблеме на послу. Праћење и злоупотребе државног апарата за притиске на опозицију показују да су промене могуће“, рекао је Јовановић.

Јовановић је подсетио и на случај Константина Катића, кога је у просторијама београдског аеродрома пребио агент БИА Владимир Мацановић, и додао да се после тога „ништа није догодило“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар