Почетна » Весић мора да исплати Ђиласу 300.000 динара

Весић мора да исплати Ђиласу 300.000 динара

од admin
0 коментар

 

Овим поводом, Драган Ђилас је казао да пресуда против Весића није једина коју је добио против функционера Српске напредне странке због неистина које су износили.

„Добио сам пресуде против Синише Малог, председника београдске општине Палилула Александра Јовичића, али и Српске напредне странке и Социјалситичке партије Србије. Тужио сам и председника Извршног однора СНС Дарка Глишића, али он не прима позиве суда на адреси у Убу на којој је пријављен. Судски поступци против Александра Вучића и Миленка Јованова треба да почну у септембру, па ћемо видети да ли ће се председник државе одазвати и покушати да докаже своју тврдњу да сам украо 500 милиона евра, као и друге бесмислице“, рекао је Ђилас.

Ђилас, ипак, не очекује да ће се Вучић појавити на том рочишту. „Мислим да ће и он, као многе његове партијске колеге, избегавати суд који је у свим случајевима, и политичара и медија које сам тужио, доносио одлуке да су изјаве о мени биле неистините“, рекао је Дјилас.

Лидер ССП је рекао да је данас имао и суђење по тужби против Жељка Митровића и ТВ Пинк, али да се Митровић није појавио, као што се и не појављује на суду годинама, и поред свог јавног обећања да једва чека да га Ђилас тужи.

„Новац и од ове одштете, као и у ранијим случајевима, даћу у хуманитарне сврхе“, рекао је Ђилас.

Подсетимо, почетком априла Први основни суд је донео пресуду у корист Ђиласа и по тужби против Синише Малог, којом се министру финансија налаже да Ђиласу исплати 150.000 динара због увреде части и угледа.

Тужба против Синише Малог поднета је због његове изјаве из септембра 2017. да Ђилас „води кампању за свој повратак, не да би имао функцију због функције, већ да би наставио да пљачка“, саопштено је.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар