Почетна » И ДАЉЕ ПРИМА ПЛАТУ А У ЗАТВОРУ ЈЕ! Председник Гроцке и даље је запослен и прима плату

И ДАЉЕ ПРИМА ПЛАТУ А У ЗАТВОРУ ЈЕ! Председник Гроцке и даље је запослен и прима плату

од admin
0 коментар
sima plata

 Председник Србије Александар Вучић саопштио је дан раније, тачније 25. јануара 2019. да је полиција ухапсила председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића због сумње да је наложио паљења куће новинара Милана Јовановића, и поручио да ће новинари бити заштићени, а да партијска књижица никог неће штити од одговорности.

Симоновић је иначе и члан Главног одбора напредњака и председник одбора у Гроцкој. 

Пре пар дана, Други Основни суд у Београду продужио је  за још 30 дана притвор председнику општине Гроцка, високом функционеру СНС Драгољубу Симоновићу, који се сумњичи да је наложио подметање пожара новинару портала „Жиг инфо“ Милану Јовановићу 12. децембра прошле године.
 
Портпарол суда Ирина Ковачевић прецизирала је за „Тањуг“ да је Симоновићу притвор продужен због опасности да ће током истраге утицати на сведоке.
 
СИМОНОВИЋ И ДАЉЕ ПРИМА ПЛАТУ У ГО ГРОЦКА
 
Што се тиче ГО Гроцка, за њих је изгледа ствар јасна. Судећи према њиховом понашању, ухапшени Симоновић је још увек запослен у ГО Гроцка и за свој рад прима плату, иако је одсутан са посла више од два месеца. Зарада Драгољуба Симоновића, према последњим подацима Агенције за борбу против корупције, је преко 104 000 динара.
sima plata
 
Према сазнањима Жиг Инфа, ГО Гроцка ће ретроактивно да пошаље Симоновића на одмор, како не би због изостанка са радног места био смењен, самим тим остао и без примања. Наиме, према нашим информацијама Драгољуб Симоновић је и даље на платном списку ГО Гроцка и води се да је на одмору. Међутим, да би био на одмору морао је да поднесе Административној комисији захтев за одмором. Након што поднесе захтев, Администритивна комисија ГО Гроцка разматра предлог и одобрава или одбија одмор. Симоновић је ухапшен 25. јануара ове године и једино би из притворске јединице могао да поднесе захтев за одмор, што је просто немогуће.
 
НАЧЕЛНИЦА УПРАВЕ: ПИТАЈТЕ АДМИНИСТРАТИВНУ КОМИСИЈУ, КОМИСИЈА: НИКАКВИХ ЗАХТЕВА НИЈЕ БИЛО
 
Биљана Бокаловић, начелница ГО Гроцка на питање Жиг Инфа да ли је Симоновић још увек на платном списку у општини, одговара да то требамо упитати Административну комисију.
 
– Ја сам начелница Управе, а о статусним управама изабраних лица одлучује Административна комисија која је формирана од стране Скупштине ГО Гроцка изјавила је за Жиг Инфо начелница Управе ГО Гроцка.
 
С друге стране члан Административне комисије за Жиг Инфо каже да никаква седница није била како би се Симоновић одобрио одмор.
 
– Што се тиче Симоновића, никаква седница није била да би му се одобрио одмор. Последњи пут, што се тиче Симоновића, комисија је заседала како би се њему и појединим члановима већа одобрио службени пут у Русији. После његовог хапшења имали смо седницу, али да би једном нашем раднику одобрили 7 дана слободно због смрти члана породице. Једино ако се данас у 14. часова, када је заказана нова седница не расправља о питању Симоновића. Не знам да ли ће то бити данас јер немам материјал за седницу код себе, а нисам га ни погледао, изјавио је за Жиг Инфо члан Административне комисије у Гроцкој који је желео да остане анониман.
 
За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар