Почетна » И ПОСЛЕ СИМЕ: Иако нису избори, тргује се одборницима у Гроцкој

И ПОСЛЕ СИМЕ: Иако нису избори, тргује се одборницима у Гроцкој

од admin
0 коментар

 Наиме, према сазнањима Жиг Инфа, садашњи ОО СНС-а у Гроцкој који је дао једногласну подршку Драгољубу Симоновићу који је притворен због паљења куће нашег новинара Милана Јовановића, врбује одборнике на листи Нове Србије- Снага грађана који нису тренутно у Скупштини како се не би одрекли свог одборничког мандата. На овај потез су се одлучили јер теоретски постоји могућност да Горан Пекарски (тренутно народни посланик СНС-а) постане одборник у Скупштини ГО Гроцка и самим тим изабран за новог председника ове приградске општине. Рачуница је јасна. Горан Пекарски на локалним  изборима 2016. године био је на листи одборника Нова Србија- Снага грађана, као 6. по реду. У Скупштини ГО Гроцка ова листа добила је два одборничка места. Несрећним околностима преминула је носилац листе Весна Тасев Пекарски, Горанова супруга, те то место треба испунити  новим одборником. Како на њено место може бити постављен само неко са те листе, постоји могућност да се Горан Пекарски постави као одборник, уколико би сви могући одборници са листе Нова Србија- Снага грађана у Гроцкој одрекли се својих мандата. Тако би Пекарском било омогућено да буде одборник у СГО Гроцка, самим тим му се пружа могућност да буде изабран и за председника ГО Гроцка, или било коју другу функцију.

Како се Пекарском не би омогућило место одборника , садашњи Одбор напредњака у Гроцкој, којег реално предводи Стефан Дилберовић, врши преговоре и разна уцењивања на одборнике са ове листе. Тако се тим одборницима нуди посао у неком од јавних предузећа, као и запослење за своје најближе из породице. Услов је да не одустану од одборничког мандата. У преговорима учествују и социјалисти Калуђерице.

Подсетимо се, након што је притворен председник ГО Гроцка и ОО СНС-а, Драгољуб Симоновић кренула је кампања за новог предедника на обе функције. Садашњи одбор напредњака у Гроцкој никако не жели да Пекарски преузме било које место председника. Поред Пекарског, за председничко место напредњака У Гроцкој спомиње се и Дејан Влашковић, кум Горана Пекарског и Катарина Ракић, народна посланица из Лештана.

Пекарски је на изборима 2016. године у ГО Гроцка био на листи Нова Србија- Снага грађана. У Гроцкој ова коалиција није успела да узме више од два мандата, али је зато Пекарски постао народни посланик на листи Александар Вучић испред Нове Србије. Након годину дана Пекарски напушта табор Нове Србије и преузима чланску карту СНС-а.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар