Почетна » Палма: Више новца и за госпођу и за господина (ФОТО/ВИДЕО)

Палма: Више новца и за госпођу и за господина (ФОТО/ВИДЕО)

од admin
0 коментар

„Променили смо критеријум за доделу новца на редовним пријемима грађана у Скупштини града Јагодине. До сада је било 3000 динара за „госпођу“ и 2000 динара за „господина“, а од данас је 4000 динара за „госпођу“, а 3000 динара за „господина“. Ово намерно кажем за оне који се ругају када овај град помаже грађанима.

Наша политика од 2004. године је да су корисници буџета грађани, односно управо они који пуне буџет овог града. И нико нас никада неће поколебати да помажемо нашим грађанима. Ајмо сада да извршимо анкету и питамо да ли би неко ко има петоро школске деце одбио да прими 20 000 динара пред почетак школске године од свог града или за петоро деце која не иду у школу 15 000 динара. Ово је један од редовних пријема грађана које организујемо пред почетак школске године. Имамо одлуку Центра за социјални рад и предлоге месних заједница, које су послале Скупштини града списак оних породица која имају мала примања, више деце или у којима је неко болестан.

Одлука је да за такве породице дајемо 4000 динара по детету које иде у школу и 3000 динара по детету које не иду у школу, а старијим и болесним лицима дајемо новац за лекове“, изјавио је данас председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма на редовном пријему грађана. “Јагодинска локална самоуправа на месечном нивоу штеди између 8 и 10 милиона динара и све те паре иду грађанима. Јагодина нема комуналну полицију и то је уштеда на месечном нивоу између 2 и по и 3 милиона и 200 хиљада динара. А шта да ради та комунална полиција?

Да чува градоначелника и да им купимо 5 џипова да се возе по граду и да кажњавају обичан народ што је на кратко негде паркирао кола. Свакој породици на територији града Јагодине из које неко ради месечно остаје од 6 до 15 хиљада динара од када смо увели бесплатан превоз, јер и даље примају путне трошкове, а возе се бесплатно. У овом граду не можеш да се бавиш политиком, а да ти основно занимање буде одборник и да се запослиш као одборник. Мораш да помогнеш да се запосле они други којима је тешко и који нигде не раде, а не да се одборници запошљавају.

У Јагодини ни чланови Градског већа не примају плату. Јел треба да траже плате они који као чланови Градског већа дођу једном у три месеца на десет минута да би прихватили дневни ред који су договориле партије које врше власт? Наставићемо да помажемо грађанима и до краја године имаћемо још најмање један пријем грађана. Они из опозиције којима смета што помажемо грађанима, могу да причају шта год желе, могу да праве емисије о нама, али ми ћемо наставити да радимо оно што је корисно за наше грађане“ рекао је Марковић.

Преко 2000 грађана са територије града Јагодине дошло је данас на редован пријем у Скуптшину града Јагодине,а локална самоуправа је за све присутне испред зграде Скупштине града обезбедила клупе са сунцобранима због великих врућина и освежење.

 

НовостиОнлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар