Почетна » Протест „1 од 5 милиона“ у Грачаници: Ибар није граница

Протест „1 од 5 милиона“ у Грачаници: Ибар није граница

од admin
0 коментар

Протести #1од5милиона који се већ месецима одржавају у српским градовима, на изненађење многих, прошле суботе, на мапу градова уписали су и Косовску Митровицу. Ове вечери, иза транспарента „1 од 5 милиона“ шета се још 40 километара јужније – у Грачаници.

Фото: КоССев

Захтеви учесника митровичке протестне шетње били су да се открију налогодавци и убице Оливера Ивановића, и да свако у Србији има право да слободно мисли. Са грачаничких улица вечерас се упућују слични, али и употпуњени питањем за српске званичнике – „шта значи разграничење?“, јавља портал КоССев.

Окупљање је почело испред полицијске станице, у самом центру Грачанице. Међу окупљенима су и организатор Бранислав Марковић, као и организатори прошлонедељеног протеста у Косовској Митровици – Марко Јакшић и Дејан Недељковић. Видљив је и транспарент #1од5милиона.

Међу окупљенима је и неколико грађана из Гораждевца, а дошла је и универзитетска професорка Рада Трајковић.

 

 

Организатор грачаничког #1од5милиона, Бранислав Марковић, у време одржавања митровичке шетње прошле суботе, видео објавом на друштеним мрежама и са натписом у рукама „#1 од 5 милиона Косово и Метохија – Подршка Косовској Митровици“, послао је поруку подршке. Охрабрен тадашњим реакцијама грађана, одлучио је да и Грачаница шета вечерас.

ИЗВОР:danas.rs

Можда ти се свиди

Оставите коментар