Почетна » Министарство одбацило захтев Бранислава Лечића да буде уписан као председник ДС

Министарство одбацило захтев Бранислава Лечића да буде уписан као председник ДС

од admin
0 коментар

 

Лечић, који је искључен из ДС, је 5. октобра послао пријаву за упис промене података у регистар политичких странака којом је тражено да се изврши упис података за новог заступника ДС-а.

Коментаришући решење Министарства, Лечић је агенцији Бета рекао да је у питању „политичка одлука“, јер председнику Србије Александру Вучићу „одговара тренутна ситуација у опозицији“.

„Јасно је да је то политичка одлука. Ова подела у опозицији, одговара Вучићу – опозиција која нема велике шансе да покупи незадовољство народа у оном капацитету да владајући режим доведе у питање“, рекао је Лечић.

Оње додао одлука Министарства показује да „део ДС“ који он предводи, „нису Вучићеви људи“.

“ Постојала је идеја да смо ми отпадници, да смо избачени из ДС-а као људи који су Вучићеви, али да смо Вучићеви, ми бисмо били уписани. С обзиром да нисмо уписани, Вучићу одговара оваква опозиција у ДС-у, што значи да му одговара Зоран Лутовац“, сматра он.

Лечић је напоменуо да ће „наставити да се бори за ДС“, а 28. фебруара, када буде заседао Главни одбор странке, одлучиће се о „даљим политичким наступима ДС-а“.

С друге стране, председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је данас да је једина могућа одлука коју је могло да донесе Министарство за државну управу и локалну самоуправу одбацивање захтева Бранислава Лечића заснованог на „очигледним фалсификатима“.

Лутовац је агенцији Бета рекао да је чланство у „мучној борби“ успело да сачува ДС и да ће сада моћи „одлучније и посвећеније“ да се посвети борби за „смену режима и нормалан живот у Србији“.

На изборима у Демократској странци, које је организовао део ДС-а, за председника партије је изабран једини кандидат за ту функцију – Бранислав Лечић. Ове изборе није признао други део странке на челу са Зораном Лутовцем, које је „одметнуте“ чланове искључило из партије. Због тога је одлука о легитимном руководству била препуштена Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Бета; Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар