Почетна » САЗНАЈЕМО Сергеј Трифуновић предложен за ЛИДЕРА ПСГ, али имаће и противкандидаткињу

САЗНАЈЕМО Сергеј Трифуновић предложен за ЛИДЕРА ПСГ, али имаће и противкандидаткињу

од admin
0 коментар

Глумац Сергеј Трифуновић предложен је за лидера Покрета слободних грађана, сазнаје Блиц.

Такав, формални, предлог, поднео је јуче Бобан Богдановић, функционер ПСГ и човек који је важио за десну руку доскорашњег шефа ПСГ Саше Јанковића.

Богдановић је у предлогу своју иницијативу објаснио тиме што је, између осталог, Трифуновић остао доследан циљевима ПСГ.

– Са великим ентузијазмом, знањем, харизмом, непоткупљивошћу и храброшћу треба да преузме политичку одговорност, и са места председника ПСГ заједно са члановима ПСГ, исправи све заједничке грешке и трасира снажан политички грађански корпус у борби против вишедеценијског политичког система који је Србију довео до литице економског и политичког понора – предложио је Богдановић.

Ова информација потврђена је Блицу и у Секретаријату ПСГ.

Богдановић у изјави за Блиц каже да је Трифуновић знао да ће га кандидовати, али да то није коментарисао.

– О том предлог већ неколико пута разговарало на састанцима унутар ПСГ. Знам да је сергеј спреман да се прихвати тог велоког посла. Никад се није изјаснио, али јесте јасну и недвосмисчену жељу да се исправи грешке које су до сада прављене. Процедура је следећа, до 18. јанура мора да се изјасни да ли је прихвати, да је верификује и .Колико знам, није ту до 16. јануара, али може телефонским путем да каже да је прихвата. Надам се да ће тога доћи. Ексклузивно за вас, у току следеће недеље бити предложен још један сјајан кандидат, а то је Србијанка Турајлић. Надам се да ћемо имамти најмање пет кандидата, од тога три жене – најављује Богдановић.

Потврда и из ПСГ

– Господин Трифуновић јесте предложен као кандидат за председника Покрета, али је још увек није прихватио кандидатуру, нити се званично сам кандидовао. Такође, рекао је да се неће бавити новинским натписима и ми као организација поштујемо његов став – рекла је Сандра Лазић из ПСГ.

Да би Трифуновић могао да буде један од кандидата за лидера ПСГ најавио је функционер тог покрета Александар Оленик. Он је, до јуче, био и једини кандидат за ту позицију.

У изјави за Блиц, Трифуновић је рекао да Оленик „гради кампању на његовом имену“ и да „не зна зашто то ради“.

Први је информацију о кандидатури Трифуновића избацио функционер ПСГ Александар Оленик. Уједно је до сада Оленик био и једини формални кандидат за шефа покрета, а за „Блиц“ је јуче објаснио да му је стигла од његових најближих сарадника.

– Од њих сам чуо да Трифуновић размишља о томе и да има намеру да се кандидује за лидера ПСГ. Не могу да коментаришем ништа више јер је то његова ствар. Он је члан ПСГ и има формално право то да уради. Док се не кандидује, нећу ништа више да кажем – каже Оленик.

Све ће бити јасно 18. јануара, до када је рок за подношење кандидатура за председника ПСГ. Избори су заказани за 26. јануар, а да ли ће се тада заокруживати и име познатог глумца, нејасно је.

Сергеј: Тај човек гради кампању на мени, није ми јасно

Сергеј Трифуновић није рекао ни „да“ ни „не“ на молбу „Блица“ да прокоментарише Оленикове тврдње.

– Он може да изјављује шта год хоће, али ја не желим ништа да коментаришем. Човек гради кампању на мени. Ја то не разумем и нећу тиме уопште да се бавим – казао је Трифуновић за „Блиц“.

На питање откуд баш његово име у овој причи, одговора да ни њему није јасно.

– Није ни мени јасно уопште. Човек би требало да прави кампању на основу свог имена и презимена, а не на основу мог. Нећу ништа да коментаришем, тако да које год ти следеће питање буде, исто ћу ти рећи – поручио је Трифуновић.

Поставили смо ипак питање, и то директно – да ли има таквих политичких претензија, и чули:

– Мало пре сам ти на чистом српком дао одговор.

Покрет слободних грађана, према најновијем истраживању, тренутно има подршку 1,2 одсто грађана, а вест да би могао да их преузме у њиховим редовима дочекан је двојако.

Aleksandar Olenik: Najbliži saradnici su mi preneli da Trifunović hoće da se kandiduje

– Поједини не гледају баш благонаклоно на ту опцију, док други сматрају да би Трифуновић могао да им обезбеди велики број грађана опозиционих бирача да са 1,2 одсто дођу до много већег процента. Воде се примером покрета „Пет звездица“ у Италији који је основао глумац Бепе Грило, а који је пре годину дана на изборима у Италији постао најјача појединачна странка на политичкој сцени Италије са освојених 31 одсто – каже извор „Блица“ из ПСГ.

Говорећи о овој опцији, Бојан Клачар из Цесида каже да би кључна предност за ПСГ била та што би добили веома препознатљиву и веома популарну особу.

– И особу која никога не оставља равнодушним, ни власт ни опозицију. А то је јако важно у политици. Минус би био то што нема политичко искуство и што је политички непредвидив – оцењује Клачар. И за ПСГ је будућност, барем до краја јануара, непредвидива, а све се закувало након што је оснивач ПСГ и бивши заштитник грађана Саша Јанковић дао оставку на ту функцију и повукао се из политике. Зато смо и питали Јанковића шта он мисли о опцији да га Трифуновић замени и добили одговор: „Срећна вам Нова година“.

Данијела Луковић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар