Почетна » ПЕНЗИОНЕРИ, СУТРА ЈЕ ВАШ ДАН! Стиже пензија за октобар која ће бити никад већа, али ни ту није крај изненађењима!

ПЕНЗИОНЕРИ, СУТРА ЈЕ ВАШ ДАН! Стиже пензија за октобар која ће бити никад већа, али ни ту није крај изненађењима!

од admin
0 коментар

Мали је данас посетио дневни центар и клуб за дружење најстаријих суграђана „Радана Пупић“.

Пензионери у Србији сутра ће добити пензије за октобар које су увећане од пет до 13 одсто, а министар финансија Синиса Мали поручује да ће пензије бити све веће како Србија буде бележила раст из године у годину.

Он је у Дневном центру и клубу за дружење најстаријих суграђана „Радана Пупић“ рекао да пензије никада нису биле веће и да ће пензије расти како се Србија буде развијала.

Пензионерима је поручио да је повећање пензија резултат њиховог одрицања и захвалио им на свему што су урадили за Србију.

„Хвала вам. Ово је резултат вашег рада и одрицања, резултат свих нас. Осим што нам је Србија лепша и боља, има бољу перпективу“, рекао је Мали.

Најважније је, каже, што наша деца имају сигурнију и бољу будућност и више не размишљају да своје снове остварују у иностранству већ желе да остану у нашој земљи.

Siniša Mali

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ðорђевић је рекао да ће инсистирати на томе да пензије расту кад год види да је стање буџета добро.

Како је навео, пензије не смеју да прате раст цена на мало, већ морају да расту много више од тога.

Истакао је да пензионери заслужују много бољи стандард.

„Трудићемо се да радимо још боље и јаче и да развијемо Србију која ће моћи вама да омогући много боље пензије“, навео је Ðорђевић.

Министри Мали и Ðорђевић су данас са градомачелником Београда Зораном Радојичићем посетили недавно отворени Дневни центар и клуб за дружење најстаријих суграђана „Радана Пупић“ на Аутокоманди.

Тањуг/АлоМ.И.

Можда ти се свиди

Оставите коментар