Почетна » Радикали траже прекид дипломатских односа са ЦГ због Саре Видак

Радикали траже прекид дипломатских односа са ЦГ због Саре Видак

од admin
0 коментар

Српска радикална странка (СРС) осудила је недавно хапшење студенткиње из Београда Саре Видак у Црној Гори и затражила прекид дипломатских односа Београда и Подгорице како би се заштитили интреси држављанке Србије оптужене за наводни напад на службену особу.

„Захтевамо од надлежних државних органа да одлучније бране интересе држављанке Републике Србије и да хитно донесу одлуку о прекиду свих дипломатских односа са Црном Гором, све док оптужница против Саре Видак не буде укинута, а она безбедно враћена у нашу државу“, наводи се у саопштењу СРС.

Радикали подсећају да се Сара Видак терети „напад на службено лице приликом обављања службене радње“, односно за физички напад на судију Суда за прекршаје Јелену Станишић, због чега јој прети казна од шест месеци до пет година затвора.

У саопштењу СРС оцењује да је Сара Видак „лажно оптужена за напад који се није ни догодио“ и да јој се „свакодневно крше бројна права“ – од приморавања да призна кривицу и прикривања снима напада до затварања „у Спужу са најокорелијим криминалцима“.

Радикали оцењују да овај случај „представља очигледну злоупотребу судства“, уз уверење да „Сара Видак у Црној Гори не може имати правично суђење“.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар