Почетна » Син Томе Николића је после велнеса и ватромета наручио ТРИ НОВЕ ЛИМУЗИНЕ, иако му је град који води пред БАНКРОТОМ

Син Томе Николића је после велнеса и ватромета наручио ТРИ НОВЕ ЛИМУЗИНЕ, иако му је град који води пред БАНКРОТОМ

од admin
0 коментар

Иако је град који води син бившег председника Србије Томислава Николића годинама у дебелом минусу, то их није спречило да се почасте са три нове лимузине.

рад Крагујевац с Радомиром Николићем на челу искеширао је готово 4,5 милиона динара за обнову возног парка. Иако је град годинама буквално пред банкротом, решили су да се овог лета почасте са три нове лимузине.

Наиме, град који предводи син бившег председника Србије Томислава Николића закључио је 15. августа уговор вредности 4.478.400 динара (са ПДВ) или око 38.000 евра са фирмом „Ником ауто д. о. о.“ из Крагујевца, од које су пазарили три путничка возила средње класе. Није наведено које аутомобиле су конкретно купили, али проста рачуница указује да један кошта око 12.650 евра.

Позив за подношење понуда објављен је 1. августа, а челници Крагујевца су испоставили занимљиве прохтеве. Између осталог да кола имају петора врата и исто толико седишта, шест брзина и рикверц, волан подесив по висини и да буду беле пастелне боје. А што се тиче додатне опреме, захтевали су и мануелни клима-уређај, електроподесиве спољне ретровизоре са грејачима, мерач притиска у гумама…

Економиста Бранко Драгаш каже да такво несавесно и неодговорно понашање води ка тоталном банкроту града.

– Ма, то је распад система. Уместо да граде, они пљачкају државу. Жалосно је што Крагујевац није усамљен пример – наводи Драгаш.

Градоначелник Радомир Николић није одговорио на питања Курира зашто су се одлучили да у околностима када град грца у дуговима купују скупе аутомобиле.

Ватромет, спа-центар…

Дуг града Крагујевца већи је од 30 милиона евра. Почетком године дуг града према банкама је износио више од 23 милиона евра, у међувремену су узета још два кредита од око пет милиона евра, а на све то, и крагујевачка јавна предузећа дугују још око три милиона евра.

Челници Крагујевца су ове године имали низ „занимљивих“ набавки. Тако су у априлу из буџета издвојили око 15.000 евра за свечани ватромет – бокс-батерије и бомбе. Претходно су у фебруару наменили око пет милиона динара за угоститељске услуге у локалном хотелу које укључују и коришћење велнес центра са сауном, парним купатилом и џакузијем.

Курир/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар